SUA planifică noi exerciții militare la Marea Neagră

, , , , , ,
 

Comandanții Regimentului 2 Cavalerie al armatei SUA şi Comandamentului 7 de pregătire din cadrul Armatei americane, împreună cu aliați și state partenere, au planificat vinerea trecută un exercițiu amplu ce va avea loc în această vară în regiunea Mării Negre, scrie prestigioasa revistă militară americană Stars and Stripes. Exercițiul denumit Saber Guardian va fi cel mai mare dintr-o serie de 18 exerciții militare conduse de SUA la Marea Neagră în acest an și cel mai mare din istoria manevrelor militare denumite Saber Guardian. La acestea ar urma să ia parte peste 25.000 de soldaţi din 23 de naţiuni aliate şi partenere vor participa la antrenamentele din perioada 11-20 iulie.

„Odată ce trecem frontiera în (Republica Cehă -n.r.) şi în Austria, începe jocul”, a declarat generalul Tony Aguto, comandantul general al celui de-al 7-lea comandament de pregătire a armatei. „Trebuie să porneşti cu gândul că te duci la luptă. Cred cu tărie că instruirea duce la descurajare. Aceasta este pregătirea pe care trebuie să o facem”, a mai adăugat el. Soldaţii vor efectua un exerciţiu de artilerie cu foc, mai multe exerciţii de antrenament pe câmp şi exerciţii de tragere, mai multe treceri de râuri şi un exerciţiu în caz de accidente în masă. La încheierea exerciţiului Saber Guardian, Regimentul 2 Cavalerie va traversa Marea Neagră, pentru a participa la exerciţiul Noble Partner din Georgia. „Analizând ce facem în Europa de Est, vedem că nu numai că ridicăm propriile standarde, dar deschidem calea pentru restul forţelor NATO”, a mai spus Aguto.

Regimentul 2 Cavalerie va călători la aproximativ 1.700 de mile depărtare de la baza lor din Vilseck, către regiunea Mării Negre, pentru a-şi testa capacităţile de desfăşurare rapidă. Brigada 3 blindate şi Divizia 4 infanterie se vor reuni la baze de instruire din Bulgaria, Ungaria şi România, de la baze de pe tot cuprinsul bătrânului continent.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.