Despre noi

Karadeniz Press este atat o agentie de stiri independenta si non-partizana, cat si un hub de analiza geostrategica care isi propune sa se constituie intr-o resursa de expertiza, un creuzet de idei si o platforma de dialog pentru factori de decizie, analisti, jurnalisti, studenti in domeniul relatiilor internationale si studiilor de securitate si aparare, precum si pentru toti cetatenii interesati de evolutiile din Regiunea Extinsa a Marii Negre, pentru a-i ajuta să îeleagă mai bine realitatile economice, politice si de securitate cu care se confruntă statele din regiune.
Suntem o echipa tanara si in cautare permanenta de noi colegi, jurnalisti, analisti si studenti pasionati de relatii internationale si studii de securitate si aparare din statele riverane Marii Negre si nu numai, care isi propune sa ofere analize, interviuri si stiri de calitate, echilibrate si echidistante.

Urmariti-ma pe:

Echipa noastra

Popescu Paul

Este absolvent al studiilor de licenta in domeniul Științe Politice din cadrul Facultatii de Științe Politice, respectiv al studiilor de master in domeniul Analiza și Soluționarea Conflictelor, din cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative. In prezent isi desfasoara activitatea in cadrul UN Fellowship Programme – International peace and security.

Ionut Georgescu

Este absolvent al studiilor de licenta in domeniul Relatii Internationale si Studii Europene din cadrul Facultatii de Studii Europene, respectiv al studiilor de master in domeniul Managementului Securitatii in Societatea Contemporana, din cadrul Facultatii de Istorie si Filosofie, Universitatea Babes-Bolyai Cluj Napoca. In prezent isi desfasoara activitatea in cadrul OSCE Internship Programme.

Dragos George

Este absolvent al studiilor de licenta in domeniul sociologie, respectiv al studiilor de master in domeniul Studii de securitate/Analiza Informatiilor din cadrul Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea Bucuresti. In prezent urmeaza cursuri de master in domeniul Intelligence and Security Studies la Brunel Univesity London din Marea Britanie.

Anca Ionescu

Este absolvent al studiilor de licenta in domeniul relatii interntionale si studii europene din cadrul Facultatii de Filosofie si Stiinte social-politice, respectiv al studiilor de master in domeniul studii europene din cadrul Centrului de Studii Europene, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi. In prezent este Junior Professionals in Delegation Programme in cadrul European External Action Service.

Mihai Isac

Este absolvent al studiilor de licenta in domeniul Stiințe Administrative în cadrul Facultății de Administrație Publică a Şcoalii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, având și o licență în domeniul Științelor Politice din partea Facultății de Științe Politice a Universității din București. Cu o activitate de aproape două decenii în mass-media din România, este în prezent senior-editor în cadrul redacției agenției de presă KARADENIZ PRESS și invitat permanent în cadrul emisiunii săptămânale de politică externă Impact Global a postului TVR Moldova de la Chișinău. Colaborează periodic cu mass-media din Bulgaria, Turcia, România, Ucraina, Republica Moldova, Italia, Serbia, Spania în calitate de analist politic.

Ionuț Constantin

Este absolvent al studiilor de licență în domeniul Științelor Politice, respectiv al studiilor de master cu specializarea Istoria și civilizația Mării Negre și a Dunării în Antichitate și Evul Mediu din cadrul Facultății de Istorie și Știinte Politice a Universității ,,Ovidius” din Constanța. Din 2011 este doctor în domeniul Istorie, titlu obținut în cadrul Școlii Doctorale a acestei facultăți, cu teza Evolutii istorice în Asia Centrală. Politica României față de statele din regiune (1991-2007). Domnul Ionuț Constantin a mai absolvit studiile de licență în domeniul Teologiei din cadrul Facultății de Istorie și Știinte Politice a Universității ,,Ovidius”, urmând și Cursul în domeniul Relații Internaționale din cadrul Institutul Diplomatic Român, București, (2008). A fost lector Asociat în cadrul Facultății de Istorie și Știinte Politice a Universității ,,Ovidius” Constanța (2011-2012), publicând articole, studii și cărți privind geopolitica spațiului eurasiatic și post-sovietic. Dintre cărțile publicate menționăm: Evoluții geopolitice în Asia Centrală. Politica României față de statele din regiune (1991-2007), Editura Top Form, Editura Univers Științific, București, 2011; Rusia. Paradigma eurasiatică. Între teorie și realități geopolitice, Editura Top Form, București, 2014; Noi evoluții geopolitice în Asia Centrală. Relațiile României cu statele din regiune

(1991-2015), Editura Top Form, București, 2016.

Marius Mitrache

Este absolvent al studiilor de licență și masterat în cadrul Facultății de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai din Cluj. Deține un doctorat în Științe Politice de la Universitatea Paris-Est și un doctorat în Relații Internaționale și Studii Europene de la Universitatea Babeș-Bolyai. Predă seminarii despre Diplomație și Politică Externă în cadrul Universității de Vest din Timișoara, fiind și profesor-asociat la Facultatea de Studii Europene din cadrul Universității Babeș-Bolyai, unde predă Teoria Relațiilor Internaționale. Publică periodic articole și studii despre politica externă franceză, impactul acesteia în diferite regiuni ale lumii, dar și istoria relațiilor dintre Franța și aceste regiuni în diferite perioade istorice.

Ihor Lubianov

Este absolvent al studiilor de licență și masterat în cadrul Institutului de Filologie Străină a Universității de Stat din Herson (Ucraina). Deține un doctorat în Lingvistică Romanică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Publică periodic articole și studii despre politica ucraineană și externă, relațiile Ucrainei cu alte țări, istoria Ucrainei, dar și mai multe aspecte ale societății ucrainene moderne în ziare și reviste ucrainene și în străinătate (România, Polonia, etc). Cunoaște limbile engleză, franceză, germană, italiană, română și polonă

Urmariti-ma pe:

Andreea Adam

A absolvit studiile de licență în domeniul Studiilor de Securitate, la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, unde își continuă în prezent studiile de masterat în Securitate și Relații Internaționale. De-a lungul timpului, a participat în trei mobilități de studiu la universități din Turcia și Germania. În plan profesional, a lucrat drept consilier în cadrul unui birou parlamentar din România și s-a implicat în activitățile Centrului de Studii Globale, publicând mai multe analize și articole.

Cristian Negrea

Este absolvent al studiilor de licență în politehnică și în științe economice la Universitatea ”Babeș Bolyai” din Cluj Napoca, și al studiilor de master în domeniul Managementul Securității în Societatea Contemporană din cadrul Facultății de Istorie și Filozofie a Universității ”Babeș Bolyai” din Cluj Napoca. Autor al primelor romane tehno- thriller din literatura română plus numeroase articole pe teme istorice și geopolitice.

Vlad Farcas

Este absolvent al programului de licență Studii de Securitate, oferit de Facultatea de Istorie și Filozofie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj. A decis să-și aprofundeze cunoștințele în domeniul economiei prin urmarea unui alt program de licență oferit de Facultatea de Științe Economice și Managementul Afacerilor, specializarea Economie și Afaceri Internaționale. De asemenea, și-a continuat studiile la nivel de master în cadrul Facultății de Studii Europene cu un program de Afaceri Europene și Management de Programe. Lucrează pentru Universitatea Babeș-Bolyai în cadrul unui departament care se ocupă cu implementarea de proiecte finanțate la nivel național și european. Aceste proiecte se concentrează pe activități de învățare neconvențională și formare continuă pe parcursul întregii vieți.

Alexandru Gorea

A absolvit studiile de licență în Relații Internaționale și Studii Europene la Facultatea de Istorie și Geografie din cadrul Universității„Ștefan cel Mare”. În prezent, este student la master specializarea Securitate Europeană din cadrul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științe ale Comunicării a Universității din Oradea. A lucrat în domeniul fondurilor europene.

Cosmin Gabriel Păcuraru

Cosmin Gabriel Păcuraru, de profesie inginer, este consultant pe probleme de energie. Are un doctorat în „Relații Internaționale și Studii Europene” la Universitatea Babeș – Bolyai din Cluj Napoca cu o teză depre securitatea energetică a României. (2013) Este autorul cărților „România – Energie si Geopolitică” (2018) și „Energia – o problemă de securitate națională” (2022), precum a și a numeroase articole științifice în domeniul securității și politicilor energetice în publicații de specialitate naționale și internaționale. Până în 2008 a lucrat în presă și a fost trainer și consultant pe probleme media in România și Republica Moldova.

Sprijiniți jurnalismul independent!

Agenția KARADENIZ PRESS nu a solicitat și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale, în mod firect ori indirect, sub masca unor campanii de informare.
Dacă apreciați munca redacției noastre, ne puteți sprijini efortul prin donațiile dumneavoastră!

Puteți dona prin transfer bancar în contul
RO97BTRLRONCRT0CF6395401 deschis la Banca Transilvania

Vă mulțumim că ne sunteți aproape!