Gazprom crește exporturile de gaze pentru viitorii consumatori de pe traseul Turkish Stream

, , , , , , ,
 

 

Gazprom a mărit estimările privind livrările de gaz natural pentru consumatori prin gazoductul Turkish Stream de la 1 ianuarie 2017 la 15 august 2017, a precizat compania într-un comunicat remis joi. Mai precis, livrările de gaz pentru Turcia sunt în creștere, la fel și pentru sudul și sud-estul Europei. Exporturile au crescut cu 22,4% de la an la an pentru Turcia, cu 13,2% pentru Grecia și cu 40,8% pentru Serbia, la fel cu 11,1% pentru Bulgaria și 24,4% pentru Ungaria.

Gazprom și-a mărit exporturile pentru țările din afara CSI-ului cu 12% din fiecare an, mai exact cu 12,7 miliarde de metri cubi în perioada 1 ianuarie – 15 august 2017, ajung la o cifră de 118,3 miliarde de metri cubi, a mai precizat gigantul energetic rus.

Anterior, directorul executiv al Gazprom, Alexei Miller a precizat că, în 2016, a crescut livrarea de gaz pentru țările străine cu 12,5% de la an la an, ajungându-se la 179,3 miliarde de metri cubi, acesta fiind vârful exporturilor. În 2017, exporturile ar putea depăși 180 de miliarde de metri cubi de gaze naturale.

Cu o lungime de 900 de kilometri, gazoductul Turkish Stream va lega Anapa de regiunea Thracia de pe coasta turcească a Mării Negre. Una din cele două linii ale gazoductului este destinată aprovizionării pieţei din Turcia cu gaze naturale ruseşti iar cea de-a doua ar urma să transporte gaze naturale către ţările din sudul şi sud-estul Europei. Fiecare din cele două lunii ale gazoductului Turkish Stream ar urma să aibă o capacitate de 15,75 miliarde metri cubi pe an. Turkish Stream face parte din planurile Rusiei de a ocoli Ucraina, principala conductă de tranzit pentru livrările de gaze naturale ruseşti destinate Europei.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.