România se înarmează cu echipament militar modern din SUA

, , , ,
 

România va începe plățile pentru achiziționarea sistemelor de rachete americane Patriot, dar și a altor sisteme similare și blindate americane, a declarat miercuri ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu. „Vom urmări achiziția unor echipamente moderne. (…) Proiectul este în stadiul de analiză. Suntem interesați pentru dezvoltarea în România a unor facilități de producție. Este încă prea devreme pentru a intra în detalii”, a spus Țuțuianu, într-o conferință de presă.

El a subliniat că România urmărește achiziționarea celei mai moderne configurații a sistemului Patriot. Țuțuianu a precizat că vor exista un acord între Guvernul României și cel al SUA și o lege specială în Parlament pentru achiziția de sisteme Patriot. „Este nevoie de aprobarea Congresului. Va fi un acord între Guvernele României și SUA. Vom promova o lege specială în Parlament. (…) Apreciem ca undeva la sfârșitul lunii octombrie să putem avea un rezultat final pe care să-l comunicăm opiniei publice, iar în noiembrie am putea face o plată în contul achiziției”, a arătat ministrul Apărării.

Acesta a mai precizat că, pe lângă achiziția rachetelor Patriot, România va începe procedurile pentru achiziția sistemului de rachete HIMARS, cu precizarea că „ele nu vor fi achiziționate în acest an și nu vom face plăți, vom începe să derulăm o procedură pentru achiziția de camioane pentru transportul soldaților – 173 de bucăți ne-am propus într-o primă etapă. (…) Vom discuta și negociem achiziția de transportoare blindate – nu tot ceea ce are nevoie Armata Română, pentru că e un efort pe mulți ani de zile. De asemenea, v-am spus că achiziționăm și vom plăti autobuze și microbuze. Este un contract subsecvent care se va semna zilele acestea”.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *