Ucraina, încă 30 de zile sub mantia carantinei

, , , ,
 
Ucraina, amenințată de o nouă criză politică

Ucraina, încă 30 de zile de carantina adaptivă

Cetățenii ucraineni s-au săturat de măsurile de izolare implementate de autoritățile de la Kiev pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski, care a cerut din acest motiv guvernului să fie precaut cu extinderea dincolo de luna august a restricţiilor antiepidemice prelungite acum pentru încă o lună, relatează mass-media de la Kiev, citată de agenția de presă KARADENIZ PRESS.

”Toată lumea s-a săturat de această carantină”, a declarat Zelenski în timpul întâlnirii cu oficiali guvernamentali. ”Avem nevoie de un cadru clar privind modul cum vom continua (această măsură), astfel încât oamenii să fie în siguranţă, afacerile să poată funcţiona, astfel încât economia să nu intre într-o pauză. Aşadar, o voi extinde încă o lună, dar nu mai mult”, a indicat şeful statului ucrainean. Prin urmare, dacă autoritățile de la Kiev nu vor lua alte măsuri, restricţiile antiepidemice ar urma să înceteze în Ucraina la finele lunii august.

”Carantina adaptivă”

Ucraina a impus în luna martie măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus, pe care le-a relaxat parţial începând din luna mai 2020 pentru a permite redresarea economiei. De atunci, ”carantina adaptivă”, procedură prin care pot fi menţinute sau instituite restricţii antiepidemice, este prelungită lunar.

Această măsură, care expiră la 31 iulie şi a cărei prelungire a fost solicitată de guvernul de la Kiev pentru încă o lună, prevede în special purtarea obligatorie a măştii şi respectarea unor reguli stricte în restaurante şi locuri publice.

Fosta republică sovietică, cu o populatie de aproximativ 40 de milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent 56.455 de cazuri de COVID-19, dintre care 1.445 de decese. Numărul noilor cazuri de infectare a crescut îngrijorător în ultimele săptămâni, pe fondul nerespectării măsurilor preventive de către populaţie. Ucraina a raportat joi 848 noi cazuri şi 18 decese în ultimele 24 de ore. Nu există suficiente date privind situația din Donbass și Crimeea. (N.G.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *