Transnistria reia exercițiile militare cu trupele speciale, în timp ce Dodon interzice militarilor moldoveni să se antreneze internațional

, , , , , ,
 

Militari transnistreni din trupele speciale „Nistru”

Dacă politicienii de la Chișinău se contrează pe participarea militarilor moldoveni la exerciții internaționale și se șicanează reciproc, militarii subordonați regimului separatist transnistrean își continuă în voie seria de exerciții militare pentru a menține armată în ton gata de luptă. Astfel, autoritățile separatiste de la Tiraspol au ordonat un exercițiu militar ce se întinde pe durata a patru zile cu militari din Unitate specială de răspuns rapid „Nistru”. Scopul pregătirii este de a crește nivelul în luptă și antrenarea personalului, potrivit novostipmr.com.

Soldații transnistreni au mărșăluit preț de 40 de kilometri cu echipamentul de luptă în prima zi a acestui exercițiu ce a început miercuri. Conform scenariului, militarii au fost atacați din fața, spate și din lateral. Totodată, militarii forțelor speciale din batalionul „Nistru” au efectuat operațiuni speciale de „reținere și neutralizare” a inamicilor. De asemenea, scenariul a presupus și eliberarea unor ostatici.

Antrenamentele de luptă determină condiția întregii unități. Aceste cursuri dau o bună pregătire practică, sudează colectivul și demonstrează moralitate și profesionalism, precum și calitatea fiecărui soldat în parte”, a declarat comandatul acestui exercițiu și al trupelor speciale din batalionul „Nistru”, Dmitri Grișakov. De asemenea, în program sunt prevăzute și marșuri nocturne, precum și trageri pe timp de noapte.

Alba-neagră cu armata

Guvernul a publicat miercuri într-o ediție specială a Monitorului Oficial decizie de aprobare a participării soldați moldoveni, chiar dacă Dodon anunța ieri pe pagina sa de Facebook că a suspendat hotărârea Executivului în acest sens.

Ministerului Apărării de la Chișinău a anunțat pe site-ul oficial că un contingent format din 57 de militari participă începând de joi la stagiul de instruire „Rapid Trident 2017”, ce are loc la centrul de instruire de la Iavoriv din Ucraina.

Totuși, Dodon a semnat joi un decret prin care a dispus suspendarea hotărârii Guvernului privind plecarea militarilor moldoveni în Ucraina, publicată într-o ediție specială a Monitorului Oficial

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *