România, congres în exil al Partidului Nostru la Iași. Renato Usatîi „amenință” să invadeze Republica Moldova după metoda Saakașvili. 20%, obiectivul la alegerile parlamentare din toamnă

, , , , , ,
 
Liderul pro-rus al Partidului Nostru, Renato Usatîi, vrea să i-a cu asalt granița moldo-română

Liderul pro-rus al Partidului Nostru, Renato Usatîi, vrea să i-a cu asalt granița moldo-română

Președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, intenționează să revină în Republica Moldova pentru a participa la alegerile parlamentare, care vor avea loc în toamna acestui an. Declarația a fost făcută de fostul primar de Bălți în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, citată de agenția KARADENIZ PRESS.
Renato Usatîi intenționează să vină în Republica Moldova „pentru a răsturna puterea”. „Noi vom acumula minim 20% la următoarele alegeri. Dacă voi veni și voi răsturna puterea, noi vom obține majoritate. Totul este foarte simplu”, a spus Renato Usatîi.

Asalt la frontieră după metoda Saakașvili

„Eu nu vin acasă în aeroport, pentru că voi fi reținut imediat, plasat în penitenciar și omorât acolo – aici nici nu merită de prognozat prea mult. Cel puțin cinci mii de persoane vor participa la Congresul formațiunii la Iași, câteva zeci de mii de persoane ne vor aștepta de partea moldovenească, la vamă. Și cu cele cinci mii de persoane care vor participa la Congresul partidului dintr-o suburbie a Iașiului vom intra în Moldova. Atunci veți vedea este o intrare în baza înțelegerii sau eu vin pentru a termina cu toate acestea”, a declarat Usatîi.
Strategia anunțată de Usatîi seamană izbitor de mult cu acțiunile fostului președinte georgian și ex-guvernator al regiunii Odessa, Miheil Saakașvili, care în septembrie 2017 a forțat frontiera de stat a Ucrainei, cu sprijinul mai multor lideri politici din opoziția de la Kiev. Ulterior, Saakașvili, fost aliat de nădejde al președintelui Petro Poroșenko, transformat în dușman acerb al administrației acestuia, a fost expulzat din Ucraina, cetățenia fiindu-i revocată încă din 2017.

Republica Moldova, sfâșiată de corupție și luptele politice interne

Republica Moldova, sfâșiată de corupție și luptele politice interne

Negocieri doar cu opoziția

Liderul PN, care trăiește în acest moment în Federația Rusă, afirmă că după formarea următorului Parlament al Republicii Moldova va purta negocieri doar cu acele partide, care sunt împotriva actualei puteri de la Chișinău.
Întrebat dacă, pentru revenirea acasă are anumite înțelegeri cu liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, Renato Usatîi a negat vehement acest lucru.
Mass-media de la Chișinău menționează că Renato Usatîi a fost exclus din lista de căutare a Interpol și acum se poate deplasa în orice țară, cu excepția Republicii Moldova, unde este încă dat în căutare.
Președintele „Partidului Nostru” a declarat că intenționează să viziteze continentul european în viitorul apropiat, inclusiv țări ca Germania și Elveția, pentru a demonstra că organele de drept din aceste țări nu au nicio problemă cu el.
Partidul Nostru cunoaște o ușoară revigorare a popularității pe scena politică moldovenească după victoria obținută de candidatul său în alegerile pentru primăria Bălți, precum și după victoria lui Andrei Năstase, un alt reprezentant al opoziției, în alegerile pentru primăria Bălți. (M.B.)

1 răspunde
  1. Teodor
    Teodor says:

    Pace tie autorule si duhului sfint! Daca am reactiona la fiecare vorba a balabolului criminal, cred ca demult trebuia sa fim in ceruri. Populismele si minciunile fugarului n-au nici o valoare.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *