Razboiul coruptilor intre Ucraina si Romania

, , , ,
 

ucraina-romaniaFostul premier al României Adrian Năstase a ajuns să fie implicat fără voia lui în conflictul dintre Ucraina şi UE, izbucnit după arestarea Iuliei Timoşenko. Europa critică Ucraina pentru procesul fostului premier Iulia Timoşenko, dar în acelaşi timp ignoră cazuri similare din state ale Uniunii Europene, precum cel al fostului premier român Adrian Năstase, a declarat un parlamentar ucrainean, citat de presa de la Kiev. “Multe proceduri în cazul lui Timoşenko au fost lansate în timpul guvernării precedente. Gândiţi-vă la decretul preşedintelui Viktor Iuşcenko emis după o reuniune a Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare în 2009, care a ordonat Parchetului General să investigheze semnarea contractelor pentru gaze”, a declarat miercuri parlamentarul Partidului Regiunilor Leonid Kojara, vicepreşedinte al Comisiei pentru Afaceri externe din Rada Supremă.
Conform lui Kojara, în Europa predomină opinia că rezultatul cazului lui Timoşenko depinde de actualul preşeidnte, Viktor Ianukovici. “Pe de o parte, preşedintele este garantul drepturilor constituţionale şi libertăţilor cetăţenilor. Dar pe de altă parte, este greşit să-l forţezi pe Ianukovici să intervină într-un proces care a început cu mult înainte de preşedinţia sa. Cred că rezolvarea acestei situaţii prin mijloace ilegale cu unicul scop de a respecta cerinţele Partidului Popular European (PPE) va face mai mult rău Ucrainei”, a adăugat parlamentarul.

Standarde duble

“Încă de la început, reprezentanţii PPE nu erau pregătiţi să ne asculte, ei au apărat Blocul Iulia Timoşenko în calitate de aliaţi politici. Situaţia referitoare la fostul premier al României Adrian Năastase, care a fost acuzat de aceleaşi lucruri ca Timoşenko, adică abuz de putere, este un exemplu clar”, a apreciat Kojara.
“Europa s-a concentrat pe Ucraina şi nu observă România, deoarece crede că ţara care nu este membră UE este o pradă mai uşoară pentru partidele politice europene. Socialiştii europeni încearcă să-l protejeze pe Năstase, dar acest lucru se petrece în tăcere”, a adăugat el.
“Europa dă lecţii Ucrainei, în timp ce noi încercăm să facem pe plac Europei. Parlamentul European consideră că UE este mai bună şi mai democratică decât Ucraina şi, prin urmare, nu respectă legile noastre, în timp ce ignoră procese similare din state membre. Asta nu este altceva decât standarde duble”, a conchis politicianul ucrainean.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *