Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, sfidează amenințările diplomației maghiare

, , , , ,
 
Ucraina rezistă presiunilor diplomatice maghiare

Ucraina rezistă presiunilor diplomatice maghiare

Liderul de la Kiev, Petro Poroșenko, va merge în iulie 2018 la Bruxelles, pentru a participa la summitul Alianţei Nord-Atlantice, chiar dacă Ungaria va bloca desfăşurarea reuniunii Comisiei Ucraina-NATO, a declarat ambasadorul ucrainean la NATO, Vadim Pristaiko, ca răspuns la amenințările ministrului afacerilor externe al Ungariei, Péter Szijjártó, privind blocarea de către Budapesta a relațiilor Ucrainei cu Alianța Nord-Atlantică.

„Cred că acum, înainte de alegeri, partea ungară demonstrează că ‘se apropie de final’. Cred că reuniunea Comisiei Ucraina-NATO, care trebuie să se desfăşoare la nivel de miniștri de externe, este într-adevăr în pericol. În ceea ce priveşte summitul NATO, preşedintele Poroşenko va merge, totuşi, la Bruxelles, deoarece, în plus față de reuniunea Comisiei Ucraina-NATO, există și alte întâlniri la care şeful statului a fost deja invitat” a explicat Pristaiko pentru mass-media de la Kiev, citată de agenția de presă KARADENIZ PRESS.

Declarații politice dure

Diplomatul a adăugat că Ucraina nu a primit încă o invitație formală, o decizie în acest sens urmând să fie luată până la sfârșitul lunii aprilie. „Am fost invitaţi la summit, însă nu am primit în mod oficial o invitație, iar Szijjártó lansează ameninţări în acest sens. Noi nu am primit încă o invitație, dar Szijjártó deja ne spune că blochează întâlnirea. Decizia în acest sens va fi adoptată nu mai devreme de sfârșitul lunii aprilie sau chiar mai târziu” a adăugat Pristaiko. El a sugerat că declarațiile recente ale liderulor de la Budapesta au legătură cu alegerile parlamentare, care vor avea loc pe 8 aprilie. „Afirmația potrivit căreia vor bloca summitul este într-adevăr acea linie roșie la care s-a referit ministrul nostru de externe, Pavlo Klimkin, când a declarat că partea ungară s-a apropiat foarte mult de linia roșie prin amenințările făcute şi și prin reacţiile sale. Am sentimentul că ministrul Szijjártó este îngrijorat nu atât de mult de statul său, cât de cariera sa politică, având în vedere viitoarele alegeri” a subliniat ambasadorul Ucrainei la NATO. (N.G.)

1 răspunde
  1. carstea
    carstea says:

    Bravo UNGARIA !!! Eu sunt roman dar apreciez ca le dati peste nas la ucrainieni care se cred o forta mondiala fara sa aiba nici o baza. Asa ar trebui sa procedeze si Romania si Polonia si Slovacia cu hotii astia, care pastreaza teritorii ce nu sunt ale lor!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *