Papa Francisc, refuzat de Patriarhia Ortodoxă Bulgară

, , ,
 
Papa-Francisc, turneu diplomatic în Balcani

Papa-Francisc, turneu diplomatic în Balcani

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Bulgariei, în frunte cu Patriarhul Neofit (FOTO),  a anunțat că nu va participa la nicio slujbă în comun cu Papa Francisc și delegația sa, informează The Sofia Globe, citat de mass-media de la București. Sfântul Sinod de la Sofia a anunțat că a decis să-i scrie lui Anselmo Guido Pecorari, nunțiul papal în Bulgaria, informându-l că ar fi cel mai bine ca vizita liderului de la Vatican să fie coordonată împreună cu autoritățile de stat, de vreme ce acestea l-au invitat pe Papa Francisc.

Vizită privată

Membrii Sfântului Sinod au anunțat că sunt dispuși să-l primească pe Papă într-o vizită privată și să-i permită acestuia să viziteze catedrala Sf. Alexandr Nevski, dar că este exclusă „orice formă de serviciu religios sau liturgic, precum și purtarea veșmintelor liturgice, pentru că Sfintele canoane nu permit așa ceva”.  De asemenea, tot din aceleași motive, este interzisă și participarea corului patriarhal. Mai mult decât atât, Sfântul Sinod nu permite niciunui cleric bulgar să ia parte la vizita Papei, inclusiv ca translator.

Turneu diplomatic

Papa Francisc va sosi la Sofia pe 5 mai, unde va fi așteptat de premierul Bulgariei, Boiko Borisov. Pe 6 mai, liderul Vaticanului va vizita o tabără de refugiați din Bulgaria, iar pe 7 mai va ajunge în Republica Macedonia de Nord.

Liderul Bisericii Romano Catolice va sosi și în România, pe 31 mai, la invitația președintelui Iohannis. Conform programului, Papa se va întâlni cu Patriarhul Daniel, într-o vizită privată la Palatul Patriarhiei, iar apoi se va deplasa la Catedrala Mântuirii Neamului. Conform purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, la Catedrala Națională vor fi alocuțiuni, cântări și se va rosti „Tatăl Nostru”. (Mihai Isac)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *