Moscova respinge apelurile NATO

de | sept. 8, 2021 | Federatia Rusa, Info Militar, România, Știri, UE | 0 comentarii

Rusia nu trebuie să dea raportul în fața NATO în legătură cu exercițiile militare efectuate, a declarat președintele Comitetului pentru Relații Internaționale din Duma de Stat, Leonid Sluțki, scrie ”Rossiiskaia gazeta”. Astfel a comentat politicianul, într-o postare pe pagina lui de pe rețeaua Telegram, apelul lansat de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, de a […]
NATO consideră Federația Rusă o amenințare

NATO consideră Federația Rusă o amenințare

Rusia nu trebuie să dea raportul în fața NATO în legătură cu exercițiile militare efectuate, a declarat președintele Comitetului pentru Relații Internaționale din Duma de Stat, Leonid Sluțki, scrie ”Rossiiskaia gazeta”.

Astfel a comentat politicianul, într-o postare pe pagina lui de pe rețeaua Telegram, apelul lansat de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, de a dezvălui detaliile exercițiilor militare ”Zapad-2021”. ”În mod unilateral, Alianța Nord-Atlantică a coborât nivelul relațiilor cu Rusia. Este alegerea lor”, a menționat Sluțki.

Contre geopolitice

Potrivit spuselor sale, la o asemenea tonalitate, Rusia ”cu siguranță nu este obligată să dea în fața nimănui raportul, având în vedere, în special, desfășurarea sistemelor americane de apărare antirachetă în Polonia, precum și dislocarea periodică de trupe SUA în țări situate în imediata apropiere de granițele Federației Ruse”.

Acțiunile practice ale trupelor se vor desfășura din 10 până la 16 septembrie pe nouă poligoane din Rusia și pe cinci poligoane din Republica Belarus. La exercițiile strategice comune ”Zapad-2021” (Vestul-2021) vor participa soldați și ofițeri din Rusia și din Republica Belarus, precum și reprezentanți ai ODKB (Organizația Tratatului de Securitate Colectivă –n.r.) și ai Organizației de Cooperare de la Shanghai.

În-plină-campanie-electorală-liderul-de-la-Kremlin-Vladimir-Putin-a-intensificat-procesul-de-militarizare-a-Federației-Ruse.

În-plină-campanie-electorală-liderul-de-la-Kremlin-Vladimir-Putin-a-intensificat-procesul-de-militarizare-a-Federației-Ruse.

Amenințări a la russe

Posibila apropiere de granițele Rusiei a infrastructurii militare a NATO va forța Moscova să adopte contramăsuri, pentru a asigura o securitate totală pentru țară, a declarat secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, într-un interviu acordat cotidianului ”Izvestia” în marja Forumului Economic de Est, scrie agenția TASS.

Reprezentantul Kremlinului a menționat că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, insistă asupra dorinței țării lui de a adera la NATO, idee pe care ”cel puțin jumătate din populația Ucrainei nu o susține, judecând după sondajele sociologice”. În același timp, ”la Washington au reacționat destul de pozitiv la asemenea năzuințe euroatlantice ale Ucrainei”, a adăugat el.

Potențial vorbind, acest lucru este pentru noi deosebit de periculos, pentru că NATO va continua, astfel, să apropie infrastructura ei militară de granițele noastre. Este o chestiune care va atrage necesitatea adoptării unor contramăsuri pentru a reechilibra situația și pentru a asigura 100% securitatea granițelor noastre”, a spus Peskov.

Zelenski contestat

Potrivit spuselor sale, privită în ansamblul ei, retorica anti-rusă care s-a făcut auzită din partea lui Zelenski de-a lungul vizitei sale în SUA, duce cu gândul la ideea că ”principalul obiectiv al prieteniei ucraineano-americane este de a fi prieteni împotriva Rusiei”.

Este măgulitor faptul că țara noastră a ocupat o poziție atât de sus pe agenda acestor negocieri, dar mi-aș fi dorit să fie cu semnul plus, nu cu semnul minus”, a concluzionat Peskov. (K.P.)

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *