Ministerul Sănătății aruncă preoții în jihadul anti-COVID

, ,
 
Preoții BOR, aruncați pe frontul anti-COVID

Preoții BOR, aruncați pe frontul anti-COVID

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri, la Petreşti, judeţul Dâmboviţa, că pentru accelerarea vaccinării anti-COVID-19 în mediul rural ministerul îşi propune să încurajeze medicii de familie, autorităţile locale şi preoţii să se implice. Premierul român Cîțu a afirmat anterior că este nevoie de sprijinul reprezentanților cultelor religioase pentru campania de vaccinare. Cîțu anunțase atunci lansarea unor caravane de vaccinare la nivel local, cu implicarea preoților, deoarece „capătă încredere și enoriașii în vaccin” dacă preotul este vaccinat.

Bani pentru implicare

Ministrul a menționat este în lucru o ordonanţă prin care medicii de familie să primească bani în plus pentru vaccinarea la domiciliu.

“Vrem să încurajăm medicii de familie, autorităţile locale şi preoţii, cei care sunt mai aproape de oamenii din mediul rural, să meargă mai departe şi să îi încurajeze să se vaccineze. În plus, avem în lucru o ordonanţă prin care oferim medicilor de familie pentru serviciul de vaccinare pe care îl oferă la domiciliul pacientului, fie că este vârstnic, fie că este nedeplasabil, fie că e mai greu deplasabil, un tarif mai mare pentru a facilita tocmai această vaccinare la domiciliu. De asemenea, pentru pacienţii cu boli cronice vom începe vaccinarea în ambulatoriile de specialitate, tocmai pentru a ţinti mai bine acele persoane care sunt şi la cel mai mare risc de a contracta şi a dezvolta complicaţii în caz de infecţie cu coronavirus. Acestea sunt măsurile pe care Ministerul Sănătăţii le dezvoltă, dar, împreună cu CNCAV-ul, participăm la activităţile din caravanele de vaccinare, din acţiunea ‘Oraşul vaccinează satul’ “, a precizat ministrul Ioana Mihăilă.

La nivelul judeţului Dâmboviţa, rata de vaccinare în mediul rural este de 16%.

Vizită europeană

“Este esenţial să creştem accesul la vaccinare, vaccinarea să fie o opţiune uşoară, la îndemână, să nu trebuiască să faci eforturi pentru a te vaccina. Acolo unde nu sunt centre de vaccinare, organizăm echipaje mobile”, a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, vicepreşedinte CNCAV.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, împreună cu comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Stella Kyriakides, a vizitat, vineri, la Petreşti, centrul mobil de vaccinare a populaţiei împotriva SARS-CoV-2, centru aflat în incinta Căminului cultural din localitate.

Preoții, înregimentați în caravane

Premierul Cîțu anunțase atunci lansarea unor caravane de vaccinare la nivel local, cu implicarea preoților, deoarece „capătă încredere și enoriașii în vaccin” dacă preotul este vaccinat.

Avem nevoie de sprijinul lor pentru campania de vaccinare. Discuția a fost foarte bună, aici, la nivelul județului Sibiu. Vor fi caravane la nivel local, mai ales în mediul rural, iar preoții vor să se implice. Au avut o solicitare: să existe materiale de informare de unde cetățenii să se informeze despre vaccinare înainte de a alege să se imunizeze. Aș vrea să atrag atenția asupra unei remarci a unui reprezentat al cultelor, în această discuție. Pentru credincioși, este foarte importantă puterea exemplului. Dacă preotul este vaccinat, capătă încredere și enoriașii în vaccin. Sper ca exemplu județului Sibiu să fie preluat de toate județele. Avem nevoie de Biserica Ortodoxă Română și de toate cultele în campania de vaccinare”, a scris Florin Cîțu pe Facebook. (K.P.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *