Cîțu vrea să înregimenteze preoții în caravanele de vaccinare

, ,
 
Premierul Florin Citu vrea să implice preoții în cruciada vaccinării

Premierul Florin Citu vrea să implice preoții în cruciada vaccinării

Premierul român Florin Cîțu a afirmat, după ce s-a întâlnit cu reprezentanții cultelor religioase din Sibiu, că este nevoie de sprijinul lor pentru campania de vaccinare. Cîțu a anunțat lansarea unor caravane de vaccinare la nivel local, cu implicarea preoților, deoarece „capătă încredere și enoriașii în vaccin” dacă preotul este vaccinat.

„Avem nevoie de sprijinul lor pentru campania de vaccinare. Discuția a fost foarte bună, aici, la nivelul județului Sibiu. Vor fi caravane la nivel local, mai ales în mediul rural, iar preoții vor să se implice. Au avut o solicitare: să existe materiale de informare de unde cetățenii să se informeze despre vaccinare înainte de a alege să se imunizeze. Aș vrea să atrag atenția asupra unei remarci a unui reprezentat al cultelor, în această discuție. Pentru credincioși, este foarte importantă puterea exemplului. Dacă preotul este vaccinat, capătă încredere și enoriașii în vaccin. Sper ca exemplu județului Sibiu să fie preluat de toate județele. Avem nevoie de Biserica Ortodoxă Română și de toate cultele în campania de vaccinare”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Liderii BOR ori ai altor culte nu au avut până în acest moment nicio reacție la declarațiile premierului.

Cîțu, mulțumit de ritmul vaccinării

Anterior, într-o conferință de presă, Florin Cîțu a spus că nu este îngrijorat de ritmul actual al vaccinării.

„Campania de vaccinare trebuie văzută prin prisma a ceea ce se întâmplă astăzi în România cu pandemia. Şi vedem că avem un număr mai mic de persoane care sunt testate pozitiv, avem număr mai mic de persoane la ATI şi aşa mai departe. Deci, toţi indicatori arată că această campanie de vaccinare a dat rezultate. Ea poate fi accelerată sau ritmul se reduce în funcţie de ceea ce se întâmplă cu pandemia. (…) Eu cred că, dacă ne uităm la cum reacţionează populaţia, vedem că această campanie are succes. Am încredere că vom ajunge şi la celelalte cifre în perioada următoare (….) Nu mă îngrijorează (ritmul de vaccinare, n.r.). Aţi văzut în iarnă, când m-a îngrijorat ceva, am cerut imediat mai multe paturi la ATI. Sunt foarte atent la aceşti indicatori”, a declarat premierul.

BOR nu a avut nicio reacție oficială până în acest moment

BOR nu a avut nicio reacție oficială până în acest moment

Obiective politice ratate

Cu mai multe doze de vaccin disponibile decât este cererea, România a deschis centre de vaccinare fără programare în piețe, pe aeroporturi și în sălile de concert și trimite medicii din ușă în ușă în sate, pentru a face vaccinul accesibil oamenilor.

Autoritățile din România și-a ratat obiectivul de a vaccina 5 milioane de oameni până în iunie 2021.

Ezitarea față de vaccin se răspândește pe fondul neîncrederii înrădăcinate în instituțiile statului, campaniilor de dezinformare și educației deficitare în ceea ce privește vaccinurile, consideră Reuters.

Donații peste Prut

România a trimis, vineri, 100.800 de doze de vaccin AstraZeneca în Republica Moldova, pentru a sprijini lupta de combatere a pandemiei de COVID-19.

Potrivit Mediafax, 100.800 doze de vaccin produs de compania AstraZeneca au plecat către Republica Moldova, în sprijinul autorităților implicate în lupta de combatere a pandemiei COVID-19.

Guvernul României a decis continuarea acordării ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, iar dozele de vaccin, destinate Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică din Republica Moldova, fac parte din rezerva Ministerului Sănătății din România.

Misiunea se realizează cu două mijloace de transport aflate în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI.

În sprijinul Republicii Moldova au fost livrate alte 304.800 de doze, în lunile februarie și martie. (K.P.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *