Legea prin care Ucraina și Republica Moldova pot primi noi fonduri europene, promulgată la București

, , , , , , ,
 
Bani europeni pentru Republica Moldova și Ucraina, prin bunăvoința București-ului

Bani europeni pentru Republica Moldova și Ucraina, prin bunăvoința București-ului

Preşedintele România Klaus Iohannis a semnat recent decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale şi a Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, transmite Agerpres, citat de agenția de presă KARADENIZ PRESS. Legea prevede că autorităţile administraţiei publice locale din România pot aproba finanţarea unor proiecte propuse de către autorităţile administraţiei publice locale din Republica Moldova şi Ucraina, în baza acordurilor de înfrăţire/cooperare încheiate în condiţiile legii pentru obiectivele de investiţii ale unităţilor administrativ-teritoriale din Republica Moldova şi Ucraina.
„Autorităţile administraţiei publice locale din România pot încheia acorduri de înfrăţire/cooperare cu autorităţile administraţiei publice locale din Republica Moldova şi Ucraina pentru realizarea şi finanţarea unor obiective de investiţii ale unităţilor administrativ-teritoriale din Republica Moldova şi Ucraina, programe comune culturale, sportive, de tineret şi educaţionale, stagii de pregătire profesională şi a altor acţiuni care contribuie la dezvoltarea relaţiilor de prietenie”, se mai arată în actul normativ.
În felul acesta autoritățile locale din România vor putea ajuta mult mai ușor și consistent localitățile din R. Moldova dar și pe cele locuite de români din Ucraina. Sute de localități din fostele state sovietice au încheiat astfel de acorduri cu unități administrativ-teritoriale din România. (N.G.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *