Kremlin-ul vrea sa revigoreze industria rusa de armament

, , , , ,
 

Ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, noul „tar” al industriei de aparare din Federatia Rusa

Uzinele militare ruseşti trebuie să fie gata să rezolve comenzi mari din partea ministerului rus al apărării, deoarece toată tehnica militară necesară armatei ruseşti va fi produsă în Rusia şi va fi achiziţionată de peste hotare doar în cazuri de excepţie, a declarat ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, în cadrul unui interviu pentru televiziunea rusă. „Statul, în pofida tuturor problemelor, a aprobat un program de reînarmare fără precedent. Şi noi trebuie să fim gata să construim aceste sisteme noi, tehnici noi ”, a remarcat Şoigu.
Conform declaratiilor lui Şoigu, statul trebuie să susţină industria autohtonă, de aceea el se aşteaptă ca şi întreprinderile producătoare de armament să vină statului în întâmpinare, practicând preţuri realiste. El a mai reamarcat că, in anumite cazuri este mai usor să achiziţionezi tehnica necesară de peste hotare, dar acest lucru nu are perspectivă. Iar în viitor, se planifică ca şi deservirea tehnică a tehnicii militare să fie practicată de uzinele producătoare.

Ministru nemultumit

„Noi dorim să creăm ceva de genul unui „contract al ciclului vieţi” – de la decizia de înarmare şi primirea în folosinţă, până la utilizare. Aceasta este o muncă voluminoasă de oarece implică trecerea din subordinea ministerului apărării a unor întreprinderi către companii care fac cercetări ştiinţifice, construcţii experimentale şi care produc tehnica pentru noi”, a spus ministrul. Totodată el s-a arătat nemulţumit că multe întreprinderi vor să se îmbogăţească pe seama bugetului rus al apărării: „Eu înţeleg că trebuie să existe o rentabilitate, dar să nu uităm că acestea nu sunt contracte de o singură achiziţie, ci vor mai multe”.
Anterior, ministrul rus al Apararii a criticat deciziile ministrilor anteriori de achizitionare a unor sisteme de armament din statele occidentale, inclusiv a navelor model Mistral.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *