Juncker: UE nu se va mai extinde in urmatorii cinci ani de zile

, , , ,
 

Jean-Claude-JunckerNoul sef al Comsiei Europene, Jean-Claude Juncker, a afirmat marti, in plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, ca niciun stat nou nu va adera la Uniunea Europeana in cei cinci ani ai mandatului sau. “Din perspectiva de astazi este de neconceput ca unele dintre statele candidate cu care negociem sa indeplineasca toate criteriile mai devreme de 2019. Dar negocierile vor fi continuate. si alte state europene au si ele nevoie de credibilitate, de perspective europene serioase. E vorba de statele din Balcani (…) si ele au nevoie de perspectivele de aderare”, a argumentat el.

Jean-Claude Juncker a salutat in context poporul ucrainean pe care l-a calificat ca fiind un popor european, care isi are locul in Europa. De asemenea, el a facut apel la ‘intensificarea eforturilor de cooperare, asociere si parteneriat cu tarile din Parteneriatul Estic’, precum Ucraina si R. Moldova. Juncker a mai afirmat ca politica externa si cea de securitate si aparare comuna trebuie sa fie consolidate. Potrivit acestuia, apararea nu inseamna ca UE trebuie sa fie “un fel de alternativa la NATO”, pentru ca ambele organizatii “trebuie sa colaboreze si sa respire impreuna”.

Cu toate acestea, cancelarul federal german Angela Merkel a exprimat marti sprijinul ferm al tarii sale pentru integrarea tarilor din Balcani la Uniunea Europena (UE). Sprijin in mod ferm perspectivele europene ale tuturor tarilor din regiune. Nu vom abandona’ procesul de extindere cu tarile din Balcani, a declarat Angela Merkel in timpul unei conferinte de presa organizate in marja unei reuniuni a sefilor de stat ai celor opt tari din Balcani. ‘Exista inca multa munca in fata noastra’, a atentionat Merkel, inainte de a se intalni cu presedintii Albaniei, Bosniei, Croatiei, Muntenegrului, Kosovo, Macedoniei, Serbiei si Sloveniei.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *