Israel, amenințat repetat de Republica Islamică

, , , , ,
 
Israel, amenintat permanent de terorism

Israel, amenintat permanent de terorism

Iranul a avertizat Israelul că va exista un răspuns “ferm şi adecvat” dacă va continua să atace ţinte în Siria, unde Teheranul l-a sprijinit pe preşedintele Bashar al-Assad şi forţele sale în războiul lor de aproape opt ani cu rebelii şi militanţii, relatează mass-media de la Ierusalim, citată de KARADENIZ PRESS. Israelul, care percepe Iranul drept cea mai mare ameninţare de securitate pentru el, a atacat în mod repetat ţinte iraniene şi ale miliţiilor aliate în Siria. În condiţiile în care în Israel vor avea loc alegeri anticipate în aprilie 2019, Israelul este tot mai deschis în privinţa lansării de lovituri aeriene.

Sfat de război

Într-o întâlnire cu ministrul sirian de externe Walid al-Moalem de la Teheran, secretarul Consiliului Naţional de Securitate al Iranului, Ali Shamkhani, a declarat că atacurile israeliene au încălcat integritatea teritorială a Siriei şi sunt “inacceptabile”. “Dacă aceste acţiuni continuă, vom activa unele măsuri calculate ca descurajare şi ca răspuns ferm şi adecvat pentru a-i învăţa o lecţie pe conducătorii criminali şi mincinoşi ai Israelului”, a declarat Shamkhani, citat de agenţia de ştiri Fars.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, aflat în plină campanie electorală, a declarat luna trecută că forţele israeliene vor continua să-i atace pe iranieni în Siria şi i-a avertizat “să plece de acolo” repede.

În ianuarie, avioane de luptă israeliene au lansat un atac asupra a ceea ce au identificat drept o ascunzătoare de arme iraniană în Siria.

“Guvernul sirian consideră că este datoria sa să menţină forţele de securitate iraniene pe teritoriul Siriei”, ar fi afirmat Moalem marţi, potrivit relatării unei media conduse de Hezbollah. La rândul său, Republică Islamică Iran a afirmat în mod repetat că va păstra forţe militare în Siria.

Sistemul Kolchuga, folosit cu succes de Israel în combaterea terorismului

Sistemul Kolchuga, folosit cu succes de Israel în combaterea terorismului

Mâna Ucrainei

Sistemele ucrainene de război electronic Kolchuga-M ar fi ajutat Israelul să distrugă, pe 21 ianuarie, mai multe sisteme de apărare aeriană “Pantsir-S1″ale forțelor armate siriene și iraniene, potrivit DefenseWorld.net, citată de defenseromania.

Sistemul radar Kolchuga face posibilă detectarea țintelor aflate la sol și în aer. Radarul poate urmări mișcarea ţintelor aflate la sol pe o distanţă de 600 km, iar țintele aeriene pot fi urmărite până la altitudini de 10 km şi pe o rază de până la 800 km, ceea ce face ca Kolchuga să reprezinte un sistem eficient de avertizare timpurie.

Israelul a achiziționat la sfârșitul anului 2018 un sistem de senzori pasivi Kolchuga-M, produs în Ucraina.

Sursa citată mai menționează că armata israeliană a distrus pe 21 ianuarie mai nulte ținte iraniene și siriene în jurul Damascului, printre acestea aflându-se și sisteme avansate de apărare antiaeriană de tip Pantsir-S.

Strategie dură

Imaginile prezentate triumfal de armata israeliană au arătat faptul că mai multe sisteme de apărare antirachetă de producție rusească de tip Pantsir-S1 (denumire NATO SA-22), au fost distruse în urma acestor atacuri.

Sistemul Pantsir-S1 este un sistem combinat de arme / rachete cu autopropulsie, construit în Rusia, care este amplasat pe camioane 8×8. Sistemul de tunuri transportabile / SAM include până la 12 rachete sol-aer dispuse în două grupuri cu 6 tuburi pe turelă și o pereche de tunuri de 30 mm.

Sistemul Kolchuga i-a ajutat pe israelieni să identifice locația tuturor sistemelor de apărare aeriană din Siria, printre care un sistem de rachete Tor, un sistem antiaerian Pantsir-S, un sistem de apărare antiaeriană S-75 Divina și un radar JY-28, a raportat Uawire.

Succesul atacurilor lui Israel asupra infrastructurii iraniene din Siria a fost în multe privințe datorat utilizării unui senzor pasiv Kolchuga, raportează Avia-pro, citând experți chinezi.

Experții chinezi au atras atenția asupra preciziei uimitoare cu care aviaţia israeliană a lovit sistemele ruseşti și au constatat că, înainte de dobândirea sistemului Kolchuga, Israel a fost extrem de precaut în a decide dacă să atace sau nu sistemele Pantsir-S detaşate de Iran în Siria. (M.B.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *