Gagauzii, „salvatorii obrazului” Republicii Moldovei pentru Rogozin

, , , , , , ,
 

rogozin fbRusia face noi declaratii de atragere a etnicilor gagauzi de pe teritoriul Republicii Moldova. La randul lor, liderii din UTA Gagauzia ar dori sa dezvolte relatii separate comerciale cu Moscova, iar Rusia a deschis importurile de vin numai din aceasta regiune a Republicii Moldova. Autoritatile regiunii autonome moldovene Gagauzia au prezentat scuze pentru “comportamentul impertinent” al conducerii Republicii Moldova, afirma vicepremierul rus Dmitri Rogozin (foto) intr-un mesaj postat pe Twitter.

“Autoritatile Gagauziei ortodoxe au prezentat scuze Rusiei pentru comportamentul impertinent al conducerii Republicii Moldova. Va multumesc, prieteni!”, a scris Rogozin miercuri dimineata. Rusia a catalogat drept “inadecvata” reactia liderilor de la Chisinau fata de participarea vicepremierului DmitriRogozin la sarbatorirea Zilei Victoriei in regiunea separatista moldoveana Transnistria.

O delegatie formata din oficiali de rang inalt si condusa de vicepremierul Dmitri Rogozin si de ministrul rus al Culturii, Vladimir Medinski, a efectuat o vizita in Transnistria pe 9 mai. Sambata, delegatia a fost blocata in Republica Moldova, dupa ce Ucraina si Romania si-au inchis spatiile aeriene pentru avionul cu destinatia Moscova. Delegatia oficiala rusa a revenit la Moscova la bordul unui avion de pasageri. Cutii cu semnaturi ale unor transnistreni pentru o petitie prin care cer “unificarea cu Rusia” au fost confiscate in avionul oficial rus, potrivit parlamentarului rus Serghei Jigarev, care a facut parte din delegatie. Ministerul moldovean de Externe a confirmat ca autoritatile moldovene au confiscat semnaturile pentru a le verifica autenticitatea.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *