Flota militară rusă face legea în Mediterana de Est

, , , , , ,
 
Flota militară rusă face legea în Mediterana de Est

Flota militară rusă face legea în Mediterana de Est

Rusia a anunţat că a trimis noua sa fregată cu rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune Kalibr în Marea Mediterană, la câteva luni după ce Moscova şi-a consolidat forţele navale în largul coastei siriene, relatează mass-media de specialitate, citată de KARADENIZ PRESS. „Fregata Flotei de la Marea Neagră Amiral Makarov a părăsit (baza navală) Sevastopol şi se îndreaptă spre strâmtorile Mării Negre. Nava va acţiona în cadrul forţei navale permanente a flotei ruseşti din Marea Mediterană”, a declarat Ministerul Apărării rus într-un comunicat, citat de mass-media.

Forţele ruse au folosit în operațiuni anterioare rachete de croazieră Kalibr de pe fregate şi submarine staţionate în Marea Mediterană și Marea Caspică împotriva unor ţinte ale militanţilor, în sprijinul ofensivei armatei siriene.

Președintele rus, Vladimir Putin, joacă dur în Mediterana de Est

Președintele rus, Vladimir Putin, joacă dur în Mediterana de Est

Prezență permanentă

Ministerul nu a declarat dacă fregata ar urma să participe la operaţiunea militară din Siria unde Moscova l-a sprijinit pe preşedintele Bashar al-Assad de la intrarea în război în 2015. Anterior flota militară, aviața navală și infanteria marină rusă au participat la susținerea regimului de la Damasc.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat în mai că nave militare ruseşti cu rachete de croazieră Kalibr se vor afla permanent în Marea Mediterană pentru a contracara ceea ce el a spus că este „ameninţarea teroristă” în Siria.

Rusia a desfăşurat mai multe nave de război în Marea Mediterană în această vară, inclusiv fregatele Amiral Grigorovici, Amiral Essen şi Pitlivîi, împreună cu nava de desant Nikolai Filcenkov şi corveta cu rachete Vîşni Volocek.

Ziarul Izvestia a scris în august că Rusia şi-a adunat cel mai mare grup naval în Marea Mediterană după 2015, ce cuprinde 10 nave, cele mai multe dintre ele echipate cu rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune Kalibr. Mai multe nave se aflau pe drum şi două submarine au fost de asemenea desfăşurate, potrivit sursei citate. (N.G.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.