Dupa esecul Nabucco, Romania isi reorienteaza interesul spre AGRI

de | iun. 27, 2013 | Caucaz, Federatia Rusa, Razboi energetic, România, Știri, UE, Uncategorized @ro | 0 comentarii

Premierul Victor Ponta a pledat joi, la Baku, in intalnirea cu prim-vicepremierul azer Yagub Eyyubov, pentru „relatii economice de succes”, afirmand ca intelege „motivatia economica pentru alegerea proiectului TAP, in defavoarea Nabucco”, dar ca Romania si Azerbaidjanul trebuie sa dezvolte in continuare AGRI. „Am avut o intalnire foarte buna cu presedintele dvs. astazi dimineata despre […]

Ponta Aliev sm2Premierul Victor Ponta a pledat joi, la Baku, in intalnirea cu prim-vicepremierul azer Yagub Eyyubov, pentru „relatii economice de succes”, afirmand ca intelege „motivatia economica pentru alegerea proiectului TAP, in defavoarea Nabucco”, dar ca Romania si Azerbaidjanul trebuie sa dezvolte in continuare AGRI. „Am avut o intalnire foarte buna cu presedintele dvs. astazi dimineata despre relatiile politice excelente intre cele doua tari. Romania este unul dintre, daca nu unicul membru UE, care are un parteneriat special cu Azerbaidjanul. Intotdeauna am actionat ca cel mai bun prieten al tarii dvs. in Europa si vrem sa ramanem in continuare”, a afirmat Victor Ponta. El l-a asigurat pe oficialul azer ca poate conta pe rolul pozitiv al Romaniei in ceea ce priveste Parteneriatul Estic din care face parte si Azerbaidjanul. „Mesajul meu puternic a fost ca ar trebui, dupa aceste relatii politice excelente, sa avem proiecte economice de succes. Am auzit desigur despre decizia privind coridorul sudic al gazului. Intelegem motivatia economica in alegerea TAP si nu a Nabucco, dar, mai mult, din cauza acestor evolutii a coridorului sudic, trebuie sa avem alte proiecte economice comune de succes”, a afirmat Ponta. In acest sens, el a mentionat doua proiecte, despre care a spus ca a discutat cu presedintele azer, si anume AGRI si investitiile companiei nationale azere SOCAR in Romania.

Investitiile SOCAR

Al doilea proiect vizeaza implicarea companiei Socar in „investitii concrete in Romania”, a relatat Victor Ponta. El a mai spus ca ministrul azer al energiei este asteptat in septembrie la Bucuresti pentru „discutii concrete” despre cele doua proiecte. „Vreau sa va asigur ca veti avea intregul sprijin din partea Guvernului Romaniei si implicarea mea personala in aceste proiecte”, a adaugat Victor Ponta. El a sustinut ca relatiile „politice excelente ar trebui sa fie urmate si de proiecte economice.”

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *