Armata turca, pregatita sa invadeze Siria

, , , , ,
 
Armata turca, pregatita pentru invadarea Siriei

Armata turca, pregatita pentru invadarea Siriei

Forţele militare turce se află în stare de alertă sporită la granița cu Siria, relateaza surse militare oficiale de la Ankara, in exclusivitate pentru agentia de presa KARADENIZ PRESS, pe fondul intensificarii prezentei la granita turco-siriana a gruparilor paramilitare kurde, care au reusit sa preia controlul asupra unor regiuni strategice in apropiere de frontiera comuna. Tensiunile au apărut dupa luptele grele, care continuă mai mult de trei săptămani în nord-estul Siriei între fortele paramilitare kurde si militanții grupurilor extremiste, acuzate de regimul sirian ca s-au afiliat organizaţiei teroriste „Al-Qaeda”. Conform surselor locale, localitatile din regiune fiind devastate de luptele intense, care au provocat sute de morti si raniti.

Dispozitiv impresionant

Conform surselor citate, aviatia militara turca patruleaza permanent granița turco-siriană, iar unitati militare blindate si de infanterie mecanizata sunt pregatite sa declanseze o ofensiva terestra.
Mass-media locala a mai precizat ca in ultimele zile, la Ankara, au avut loc mai multe reuniuni ale Marelui Stat Major turc, aprobandu-se implementarea unor măsuri de securitate urgente de-a lungul întregii granițe terestre cu Siria, care are mai mult de 900 de kilometri.
Reamintim ca Turcia, stat membru NATO, sprijina revolta militara declansata de opozitia siriana impotriva autoritatilor de la Damasc, teritoriul turc fiind principala ruta de aprovizionare a fortelor opozitiei. In pofida sprijinului politic si financiar pentru opozitia siriana, autoritatile turce sunt ingrijorate de posibilitatea crearii unei entitati statale kurde la granita turco-siriana, care poate fi folosita de catre PKK, considerata organizatie terorista de catre Ankara.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *