Zacamintele din Marea Neagra, vizate de investitori strategici

, , ,
 

Zacamintele din Marea Neagra unt vizate de investitori

Zacamintele din Marea Neagra unt vizate de investitori

Compania petroliera Melrose Resources si-a propus sa investeasca anul viitor 20,6 milioane dolari in zacamintele Doina si Ana din Marea Neagra, relateaza agentiile de presa de la Bucuresti, citand un comunicat al companiei. Totodata, Melrose Resources isi va focusa investitiile pe activitati de explorare, iar 33% din bugetul firmei va fi alocat achizitiilor de seismica si de foraj. “Pe parcursul anului viitor, ne asteptam ca fluxul de lichiditati sa ne ofere o platforma pentru a ne reorienta asupra explorarii si initiativelor de dezvoltare a afacerilor. Domeniile-cheie de investitii pentru 2010 vor fi proiectele noastre de dezvoltare in Vestul Marii Negre”, a declarat David Thomas, directorul executiv al companiei, citat de mass-media de la Bucuresti. Totodata, anul viitor, firma intentioneaza sa demareze proiectul depozitului de gaze din Galata, Bulgaria si va investi 27 milioane dolari in prima etapa a acestui proiect.
Reamintim ca in martie 2009, Melrose Resources a cumparat de la Sterling Resources 32,5% din perimetrele de exploatare XIII Pelican si XV Midia, pentru 90 de milioane de dolari. Compania britanica Melrose Resources detine 32,5% din actiuni in acordul petrolier din Marea Neagra al Sterling Resources, care are 32,5%, in timp ce Petroventures detine 20%, iar Gas Plus are o cota de participare de 15%. Melrose Resources este o firma specializata in explorarea de petrol si gaze, dezvoltare si productie, cu activitati in Egipt, Bulgaria, Romania, Statele Unite, Franta si Turcia.
Veniturile companiei in primul semestru din acest an s-au ridicat la 97,6 milioane dolari, in scadere fata de cele realizate in primele sase luni din anul trecut, de 234 milioane dolari. Profitul operational al companiei in semestrul intai a fost de 31,1 milioane dolari, de aproape cinci ori mai mic decat cel din 2008, cand a fost 151,8 milioane dolari, dupa cum noteaza sursa citata.

1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *