Ucraina intră în lockdown total în ianuarie

, , ,
 
Ucraina intră în lockdown

Ucraina intră în lockdown total

Autoritățile de la Kiev au decis să implementeze măsuri dure de carantină în perioada 8-24 ianuarie, relatează mass-media locală. Ucraina intră în lockdown total. Măsurile dure pot fi prelungite. Timp de trei săptămâni vor fi închise cafenelele, restaurantele, sălile de fitness, o parte a instituțiilor de învățământ și mallurile. Vor mai fi interzise evenimentele sportive și de divertisment, precum și funcționarea piețelor nonalimentare.

În perioada menționată vor funcționa transportul public, magazinele alimentare, farmaciile, benzinăriile, băncile, oficiile poștale, saloanele de înfrumusețare și hotelurile. Autoritățile vor verifica respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului coronavirus.

După data de 24 ianuarie, aceste restricții stricte ar urma să fie ridicate, însă unele măsuri de carantină vor rămâne până pe 28 februarie.

Locuitorii Ucrainei vor trebui să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară. Peste un milion de de ucraineni au contractat virusul SARS-CoV-2, dintre care aproximativ 20 de mii au decedat. Autoritățile de la Kiev au avertizat că sistemul medical este aproape de colaps.

Ucraina mizează pe primirea unui număr de câteva sute de mii de doze de vaccin din partea UE și a OMS. Kiev-ul va achiziționa și câteva milioane de doze de vaccin din China. (N.G.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *