Turcia se gandeste sa mai infiinteze o tabara pentru refugiatii sirieni

, , ,
 

Cel puţin 7.000 de sirieni au fugit în Turcia în ultimele trei zile, iar numărul total al refugiaţilor pe teritoriul turc se cifrează acum la aproximativ 60.000, a anunţat luni Departamentul pentru situaţii de urgenţă de la Ankara.
Ritmul sosirilor cetăţenilor sirieni în Turcia, între care o mulţime de femei şi copii, s-a intensificat săptămâna trecută în principal din cauza ofensivei guvernamentale asupra oraşului Alep, al doilea ca mărime din Siria şi situat în apropierea frontierei turce. Turcia adăposteşte mii de refugiaţi sirieni în tabere instalate în sudul ţării. Militarii dezertori sunt plasaţi într-o tabără separată, care dispune de sisteme de securitate sofisticate. Luni, la Ankara a avut loc un consiliu de miniştri la care s-a discutat despre eventualitatea creării unei noi tabere de refugiaţi, la graniţa turco-siriană, conform presei turce.
Numărul refugiaţilor sirieni care fug din calea confruntărilor armate din ţara lor a depăşit 100.000, iar agenţiile umanitare trebuie să pună la punct un plan pentru a face faţă situaţiei umanitare, au avertizat luni mai mulţi oficiali europeni. “Situaţia de acolo este foarte grea şi se schimbă de la o oră la alta”, a afirmat recent Comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom, la o conferinţă de presă în Cipru, ţară ce deţine preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, şi este statul din blocul comunitar situat cel mai aproape de Siria, fiind despărţit de aceasta numai de o întindere de apă de 170 de kilometri. Potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), până în prezent la peste 120.000 sirieni s-au refugiat în Turcia, Iordania, Liban şi Irak.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *