Timosenko, consultata de opt medici occidentali

, , ,
 

yulia  tymoshenkoUn consiliu de opt medici din Germania, Canada şi din partea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii o vor examina pe Iulia Timoşenko, a anunţat marţi Iuri Boicenko, purtător de cuvânt al Parchetului, informează, din Kiev.
Decizia de a autoriza specialişti străini pentru consultarea fostului premier ucrainean, care nu permite ca serviciile sanitare ale închisorii să-i examineze starea de sănătate, a fost luată luni, în cadrul unei reuniuni la care au participat reprezentanţi ai instituţiilor penitenciare, Ministerului Afacerilor Externe şi Ministerului Sănătăţii.
Doi experţi din partea Germaniei, trei din partea Canadei şi trei din partea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii o vor supune unui examen medical pe Iulia Timoşenko şi, dacă va fi necesar, o vor trata, a spus într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al Parchetului, transmite Agerpres. Însăşi Iulia Timoşenko şi-a dat consimţământul, acum o săptămână, pentru ca un grup de medici germani să-i examineze starea de sănătate, după ce mai mulţi experţi germani şi-au oferit serviciile prin intermediul Ambasadei Germaniei la Kiev.
Apropiaţi ai fostului premier denunţă de mai mult timp faptul că Iulia Timoşenko are serioase probleme de sănătate, mai ales în privinţa spatelui, care o împiedică să se mişte. Iulia Timoşenko a fost transferată în luna decembrie la o închisoare din oraşul Harkov, în estul ţării, pentru a ispăşi o pedeapsă de şapte ani de închisoare pentru abuz de putere. Uniunea Europeană a spus clar că relaţiile sale cu Ucraina vor depinde de viitorul Iuliei Timoşenko.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *