Teheranul taie accesul la serviciile email

, , ,
 

Iran - internetPeste 30 de milioane de persoane în Iran au pierdut accesul la serviciile de email străine ca Gmail, Yahoo mail şi Hotmail, a relatat o agenţie de presă iraniană.
Agenţia semioficială Mehr a afirmat că autorităţile din compania naţională de telecomunicaţii au refuzat sa comenteze această întrerupere ce a început joi, declarând că nu are nicio legătură cu ele, transmite Moldpres. Iranul a restricţionat ocazional internetul după tulburările ce au urmat alegerilor din 2009 şi a blocat site-uri, inclusiv Facebook, Twitter, Vocea Americii şi serviciul BBC în persană.
Agenţia de presă Mehr a indicat că restricţiile nu afectează doar serviciile de mesagerie. “A trecut deja un timp de când utilizatorii de Internet au dificultăţi în accesarea site-urilor interne sau de actualitate, sau a motoarelor de căutare străine şi a serviciilor de mesagerie”, a precizat agenţia pe site-ul său. Printre aceste dificultăţi, Mehr citează “o viteză lentă, pene şi blocaje” ale site-urilor de Internet.
Un deputat conservator, Ahmad Tavakoli, a acuzat un nou sistem de filtrare. “Noua măsură de filtrare şi întreruperea accesului la servicii fără vreo informaţie prealabilă (…) va provoca furia populaţiei educate”, a declarat el pentru Mehr. “Astfel de filtrări vor costa scump regimul”, a adăugat el.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *