Sarkozy nunanteaza declaratiile despre Schengen: Il deranjeaza granita dintre Turcia si Grecia

, , ,
 

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a justificat miercuri dorinţa sa de revizuire a Tratatului Schengen, vorbind de „frontierele poroase” dintre Grecia şi Turcia şi de intenţia de a reduce imigraţia în Franţa la jumătate pentru a garanta protejarea sistemului social actual.
„Există o frontieră poroasă de 135 de kilometri între Grecia şi Turcia”, a afirmat Sarkozy în timpul unui interviu. „Dacă am creat Europa, am făcut acest lucru pentru a ne proteja”, ceea ce înseamnă că frontiere externe al UE trebuie să oprească intrarea imigranţilor ilegali, a precizat liderul de la Elysee şi candidat la alegerile prezidenţiale de luna viitoare.
Pe de altă parte, Sarkozy a promis din nou că, dacă va câştiga alegerile, va reduce „la jumătate” numărul imigranţilor ilegali sosiţi în Franţa, aceştia fiind de circa 180.000 în fiecare an. „Sistemul nostru de integrare nu mai funcţioneză” şi „dacă acceptăm să primim mai multe persoane, nu vom mai reuşi să le integrăm”, a argumentat Sarkozy. El a reamintit şi principalele noi reguli pe care doreşte să le impună imigranţilor, şi anume să cunoască limba franceză, să aibă un domiciliu şi un loc de muncă în Franţa.
Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, s-a pronunţat duminică pentru o revizuire a acordurilor Schengen. Iar ameninţările preşedintelui francez reprezintă de fapt “un mesaj de avertisment adresat în special Greciei, Bulgariei şi României”, au apreciat diplomaţi europeni.
Sarkozy a ameninţat că, în caz contrar, va “suspenda participarea” Franţei la acestea, dacă, în următoarele 12 luni, nu se va instala “un guvern politic Schengen”. “Acordurile Schengen nu mai permit răspunsuri potrivite la gravitatea situaţiei. Trebuie să fie revizuite. Pentru Schengen trebuie pusă în aplicare o reformă la fel de structurală ca cea pe care am instituit-o pentru euro”, a spus preşedintele, care candidează pentru un nou mandat în fruntea statului francez. El consideră că “nu trebuie lăsată gestiunea fluxurilor de migraţie numai pe seama tehnocraţilor şi a tribunalelor”.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *