Rusia: România, bază pentru traficul de droguri american

, , ,
 
SUA, acuzate de trafic de droguri în Afganistan

SUA, acuzate de trafic de droguri în Afganistan

Ofițeri din serviciile secrete americane sunt implicați în traficul de droguri din Afganistan via Europa, inclusiv România, a acuzat Zamir Kabulov, ambasador special al Federației Ruse pentru Afganistan, în cadrul unei emisiuni a postului public Rossia 1, citat de agenția de presă KARADENIZ PRESS. ”Au avioane de la Kandahar, de la Bagram, care zboară peste tot fără verificări – până în Germania, până în România. (…) Orice afgan din Kabul vă va spune, chiar și o persoană leneșă este gata să discute acest subiect” a mai declarat oficialul rus. Kabulov a mai menționat că sumele astfel obținute sunt folosite de serviciile americane pentru a cumpăra protecție din partea grupărilor insurgente care controlează o parte importantă a teritoriului afgan.

Înaltul diplomat, director al Departamentului Asia din cadrul Ministerului de Afaceri Externe de la Moscova,  a declarat că implicarea unor ofițeri ai serviciilor secrete americane în traficul de droguri este un fapt cunoscut de toată lumea din Kabul, fiind acceptat ca un fapt obișnuit de simplii cetățeni afgani.

Oficialul rus a acuzat partea americană de perpetuarea corupției în statul asiatic și de implicarea în traficul de droguri.

Oficialul a respins acuzațiile anterioare privind relațiile dintre partea rusă și talibani, care ar fi dus la recompensarea de către Moscova a talibanilor care atacau trupele SUA din statul asiatic. (K.P.)

1 răspunde

Urmăritori & Pingbacks

  1. […] România, informația a trecut aproape neobservată (excepție Karadeniz Press). Am încercat însă să obținem o reacție din partea autorităților române. După ceva timp […]

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *