Rusia isi antreneaza lunetistii din Transnistria

, , , , , ,
 

russian snipersRusia a inceput manevre tot mai intense in stanga Nistrului cu militarii dislocati in regiunea separatista transnistreana a Republici Moldova. Astfel, lunetistii rusi din Transnistria au efectuat ieri un amplu antrenament, potrivit novostipmr.com. In cadrul antrenamentelor lunetistii s-au concentrat pe asigurarea securitatii in cazul atacului de grupuri de diversionisti, deasemenea asigurarea securitatii pentru coloanele de transport si confectionarea podurilor de acces. Antrenamentul se va desfasura pe o perioada de cateva saptamani, timp in care militarii isi vor imbunatati experienta in domeniul tragerii, camuflarii, descoperirea si distrugerea potentialilor dusman.

La finalul antrenamentelor fiecare lunetist va primi un anumit numar de puncte. Reamintim ca saptamana trecuta doi militari rusi au fost retinuti pe Aeroportul International Chisinau si trimisi inapoi la Moscova. Potrivit Politiei de Frontiera, cei doi barbati, in varsta de de 31 si, respectiv, 32 de ani, intentionau sa ajunga in regiunea transnistreana. in urma unui control mai amanuntit, asupra acestora au fost gasite insemne militare, distinctii, livrete si uniforme militare. Politia de Frontiera a Republicii Moldova a precizat ca, potrivit unor acorduri semnate anterior intre Moldova si Federatia Rusa, autoritatile de profil de la Chisinau urmau sa fie instiintate oficial despre aceasta vizita. In caz contrar, intrarea in tara a militarilor straini este interzisa.

Antrenamentele vin dupa ce liderul separatist Evgheni Sevciuk s-a aflat in aceste zile la Moscova unde a cerut ajutor Rusiei pentru regiunea transnistreana pe fondul intensificarii, a spus el, a presiunilor din partea Chisinaului si Kievului. Totodata, joi, Rada Suprema de la la Kiev a denuntat acordul cu Moscova privind traversarea teritoriului ucrainean de catre trupele ruse care se afla pe teritoriul Republicii Moldova, in regiunea separatista Transnistria, relateaza Transmedia. Prin deciziile adoptate de Parlament, Kievul a reziliat Acordul privind cooperarea in industria militara, care a fost semnat la 25 noiembrie 1995 si ratificat, la Soci, pe data de 10 ianuarie 2002, Acordul dintre Kiev si Moscova privind traversarea teritoriului ucrainean de catre trupele ruse care se afla temporar pe teritoriul Republicii Moldova, in Transnistria, si Acordul dintre guvernele rus si ucrainean referitor la organizarea transportului militar interstatal.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.