Romania cere incetarea violentelor din Siria

, , ,
 

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a afirmat duminică, în cadrul intervenţiei sale la Conferinţa Internaţională “Prietenii Poporului Sirian”, desfăşurată la Istanbul, că România susţine depăşirea urgentă a situaţiei actuale de criză, prin încetarea imediată a violenţelor.
Ministrul român de externe a participat duminică, alături de reprezentanţi a 82 de state şi organizaţii internaţionale, la Conferinţa Internaţională “Prietenii Poporului Sirian”, care a constituit un prilej pentru continuarea la nivel internaţional a procesului de identificare de soluţii pentru situaţia din Siria.
În intervenţia sa, ministrul Cristian Diaconescu a arătat că România susţine depăşirea urgentă a situaţiei actuale de criză, prin încetarea imediată a violenţelor, precum şi un răspuns concertat şi eficient pentru remedierea situaţiei umanitare preocupante care afectează populaţia locală – amintind ponderea importantă a comunităţii româneşti din această ţară.
Şeful diplomaţiei române s-a referit, totodată, şi la crearea premiselor consolidării unui sistem politic cuprinzător şi reprezentativ, care să integreze toate segmentele societăţii siriene. În cadrul oferit de Conferinţă, au avut loc şi consultări referitoare la participarea României, la invitaţia Germaniei, la “Grupul de lucru pentru redresarea economică şi dezvoltarea Siriei”, co-prezidat de Germania şi Emiratele Arabe Unite.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *