Republica Moldova are un nou ministru al Apărării în persoana lui Eugen Sturza

, , ,
 

Noul ministru al Apărării, Eugen Sturza, depune jurământul de învestire în prezența președintelui Parlamentului, Andrian Candu și a premierului Pavel Filip

Criza politică determinată de refuzul președintelui Igor Dodon de a semna numirea unui ministru al Apărării a luat sfârșit la Chișinău, după numirea în funcție, marți, a vicepreședintelui PPEM, Eugen Sturza. Acesta a depus jurământul în prezența premierului Pavel Filip, cel care l-a îndemnat că să înceapă imediat lucru la o strategie de securitate pentru R. Moldova și să reia contactele cu statele partenere membre NATO. „Republica Moldova este o țară neutră, dar,în același timp, neutralitatea nu înseamnă izolare”, a declarat el.

Noul ministru Eugen Sturza a declarat că prioritățile mandatului său sunt sporirea cooperării internaționale, profesionalizarea Armatei Naționale și îmbunătățirea condițiilor sociale ale militarilor. „Odată cu preluarea mandatului îmi doresc ca Republica Moldova să se transforme dintr-un consumator de securitate în furnizor. Este foarte important ca Armata Națională să nu fie implicată în jocuri politice, pentru că există riscul să o slăbim și mai mult”, a declarat noul deținător al portofoliului Apărării în guvernul Filip.

De asemenea, președintele Parlamentului Andrian Candu a spus că speră ca pe viitor să fie evitată o asemenea situație de blocaj instituțional și că toată lumea să respecte legea, mai ales pe cea supremă. „Sper foarte mult că prin numirea de astăzi se pune capăt acestei crize instituționale și constituționale în care am ajuns. Și sper foarte mult să nu mai avem asemenea excepții și fiecare demnitar de stat să respecte legea și Constituția în mod special”, a declarat Candu.

Ministerul Apărării nu are un ministru de mai bine de 10 luni, de la demiterea lui Anatol Șalaru de la conducerea ministerului și refuzul succesiv alui Dodon de a numi un nou ministru în această funcție.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *