Producătorul german de automobile AUDI se implică în conflictul din Siria

, , , ,
 

Firma Audi a incetat furnizarea de tehnica militara catre autoritatile siriene

Conform televiziunii Al – Arabia, în evementele politice din Siria a hotărât să se implice producătorul german de automobile, Audi. Astfel producătorul auto, exprimându-şi solidaritatea cu „suferinţele poporului sirian”, a cerut preşedintelui sirian Bashar al – Assad să înceteze utilizarea automobilelor Audi in scopuri militare.
Surse din cadrul opoziţiei siriene au declarat ca reprezentanţa Audi din Damasc a primit indicaţii din Germania să nu mai livreze automobile preşedintelui, „ca urmare a crimelor săvârşite de către trupele lui al – Assad în diferite colţuri ale Siriei”. În speţă, interdicţia vizează şi maşinile care de acum au fost achitate şi a comenzilor speciale pentru mijloace de transport blindate.
În urma acestor evenimente, serviciul de achiziţii ale Cancelariei de stat a Siriei a convocat o şedinţă specială la care au fost invitaţi reprezentanţi ai producătorilor de automobile din Rusia şi China. Ei au fost rugaţi, în decurs de doua săptămâni, să prezinte oferte de livrare a 20 de automobile blindate. Conducerea siriană doreşte ca automobilele să fie dotate cu cele mai modrene mijloace de comunicaţii, iar blindajul să reziste nu doar gloanţelor ci şi să reziste la lovituri directe ale aruncătoarelor de mine şi lansatoarelor de grenade.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *