Poroșenko: SUA sprijină ideea unei forțe de menținere a păcii cu mandat internațional în estul Ucrainei

, , , ,
 

 

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko și liderul de la Casa Albă, Donald Trump, la întâlnirea bilaterală de la Adunarea Generală a ONU, New York

Statele Unite și-au exprimat întregul sprijin pentru inițiativa Ucrainei de a fi desfășurate trupe de menținere a păcii pe întregul teritoriul ocupat al Donbasului, până la granița cu Rusia, a declarat președintele ucrainean Petro Poroșenko, după o întâlnire cu omologul său de la Casa Albă, Donald Trump. Cel mai important lucru este că Statele Unite ale Americii au sprijinit în întregime propunerea Ucrainei, propunerea mea pe care au susținut-o din 2015, privind desfășurarea pacificatorilor cu mandat de la Consiliul e Securitate al ONU în teritoriile ocupate din estul Ucrainei”, a declarat Poroșenko, citat de Ukrinform.

El a mai adăugat că mandatul ar trebui să fie aplicat „în teritoriile estice ale Ucrainei, inclusiv în partea de graniță ruso-ucraineană, ceea ce va exclude posibilitatea penetrării din partea trupelor rusești, a armamentul și munițiilor rusești”. Poroșenko a afirmat că acest lucru chiar ar putea restabili pacea în regiune. El a mai spus că a avut o discuție foarte detaliată pe această temă cu Trump, la care a participat și șeful diplomației americane Rex Tillerson, consilierul pe securitate Herbert McMaster și reprezentantul special al SUA pentru negocierile cu Ucraina, Kurt Volker.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *