Organizatorii referendumului rus în Crimeea, pasibili de pedeapsă

, , , ,
 
Crimeea, zonă strategică pentru Kremlin în bazinul Mării Negre

Crimeea, zonă strategică pentru Kremlin în bazinul Mării Negre

Autoritățile de la Kiev au primit listele cu persoanelor responsabile de organizarea procesului de vot în Crimeea pentru modificarea Constituției Federației Ruse, considerat ilegal de legislația ucraineană și internațională, relatează portalul SPROTYV.INFO, citată de agenția de presă KARADENIZ PRESS. Aceste date au fost transmise Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) a precizat jurnalista Marianna Prysyazhnyuk pe pagina personală de FB.

„Listele colectate și trimise conțin numele tuturor celor implicați în organizarea referendumului ilegal în Crimeea, încălcând astfel art. 111 din Codul penal al Ucrainei cu privire la comiterea infracțiunii de înaltă trădare, iar instituția responsabilă de ancheta prejudiciară este Serviciul de Securitate al Ucrainei”, a mai scris aceasta.

În plus, ea a promis că listele separate ale noilor candidați pentru sancțiuni personale vor fi trimise în misiunile diplomatice internaționale acreditate la Kiev în următoarele zile.

SBU, responsabil de anchetarea organizatorilor din Crimeea

SBU, responsabil de anchetarea organizatorilor din Crimeea

Într-un comentariu pentru Повернись живим , Marianna Prysyazhnyuk a declarat că a preluat toate datele de pe site-ul Comisiei Electorale Centrale a Federației Ruse. „Trebuie să ne dăm silința ca sistemul nostru juridic să funcționeze. Sunt convins că, în primul rând, organele statului și instanțele de judecată trebuie să își creeze, de asemenea, propria lor practică în apărarea juridică a suveranității. Aceasta este poziția mea de cetățean. Plătim taxe pentru ca totul să funcționeze. Cel puțin este dreptul meu să fac ca sistemul să funcționeze”, a explicat jurnalistul.

Ea a adăugat că a trimis lista, iar SBU are termen de o zi să deschidă un caz sau să refuze. În cazul unui refuz, jurnalista a menționat că va merge în instanță pentru a obține deschiderea cazului.

Liderul rus, Vladimir Putin, rămâne țarul federal rus până în 2036

Liderul rus, Vladimir Putin, rămâne țarul federal rus până în 2036

Reaintim că la 25 iunie a început procesul de vot pentru modificarea Constituției Federației Ruse, care a durat până la 1 iulie. În special, aceste modificări vor permite liderului rus Putin să rămână președinte încă două mandate – până în 2036. Kiev-ul a făcut apel la partenerii internaționali pentru a condamna organizarea procesului de „vot” pe teritoriile ocupate din Donbass și Crimeea, conform legislației din Ucraina. (K.P.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *