Opoziția din Republica Moldova, hăituită electoral de regimul Plahotniuc

, , , ,
 
Maia Sandu, lidera PAS, victimă a propagandei guvernamentale

Maia Sandu, lidera PAS, victimă a propagandei guvernamentale

Deşi startul campaniei electorale încă nu a fost dat, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) susţine că mai multe mass media din Moldova ar fi publicat articole denigratoare la adresa PAS şi a liderului PAS, Maia Sandu, specificând că va depune cereri prealabile către ziarele care au publicat astfel de articole, şi solicită dezminţire şi dreptul la replică, relatează mass-media de la Chișinău, citată de agenția de presă KARADENIZ PRESS.
Specificând că mass media din Republica Moldova este monopolizată, iar propaganda folosită tot mai mult de Partidul Democrat pentru a „intoxica cetăţenii”, PAS dă din nou alarma în contextul în care în această săptămână PD ar fi apelat la „o nouă tehnică murdară pentru a promova minciunile şi dezinformarea, plătind în ziarele locale din reţeaua API pentru plasarea unui articol de denigrare a opoziţiei sub formă de ”publicitate politică”.

Ofensivă în mass-media locală

Pentru că cetăţenii Republicii Moldova nu mai cred minciunile holdingului finanţat de liderul PD, Vlad Plahotniuc, şi pentru că acest domeniu, potrivit PAS, nu este reglementat în afara campaniei electorale, PD a apelat la o altă tactică, şi anume plasarea articolelor de defăimare în presa locală, ziare cu credibilitate şi încredere din partea oamenilor.
În articolele menţionate, nu este indicat cine a plătit comanda. Deoarece legea nu obligă redacţiile să indice plătitorul decât în timpul campaniei electorale şi pentru că PD utilizează credibilitatea ziarelor independente pentru a promova falsuri, membrii PAS îndemnă redacţiile presei locale să nu accepte astfel de publicitate înşelătoare şi defăimătoare.

Maia Sandu, obiectiv strategic al propagandei

„Articolul menţionat este un articol plagiat în totalitate de pe site-ul publika.md, cu adăugarea a trei citate, dintre care unul este distorsionat. Acest articol reprezintă o denigrare a imaginii PAS şi a liderului PAS, Maia Sandu, având în vedere că prezintă informaţiile unilateral, fără a oferi poziţia celor acuzaţi, distorsionează prin trunchiere şi scoatere din context a declaraţiilor persoanei citate, şi anume Iulian Chifu, denigrează imaginea Maiei Sandu prin asocierea de imagini, tehnică de manipulare des folosită de holdingul PD, oferă cititorilor un titlu înşelător, care prezintă opinii şi nu fapte. Mai mult decât atât, în urma unei căutări în baza de date a Registrului de Stat al Populaţiei, am descoperit că nu există o persoană cu numele şi prenumele aşa-numitului autor al articolului”, se arată într-un comunicat PAS.
„Minciunile grave vehiculate de dimineaţă până seara la posturile controlate de Plahotniuc şi Dodon despre opoziţie şi despre reprezentanţi ai societăţii civile şi ridicarea în slăvi a guvernării reprezintă o armă împotriva cetăţenilor. Aceste televiziuni nu doar mint, ele consolidează dictatura, teroarea şi confuzia tot mai mare a oamenilor, acestea anulează conceptul de dezbatere şi însăşi ideea de democraţie. PAS a accentuat de fiecare dată că o societate liberă se poate construi doar cu o presă liberă”, a declarat preşedinta PAS, Maia Sandu.
„Ne exprimăm speranţa că publicaţiile periodice regionale vor da curs solicitărilor noastre legale şi legitime, astfel încât să nu fim nevoiţi să recurgem la apărarea drepturilor noastre prin alte mijloace prevăzute de lege”, a conchis PAS. (M.B.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *