NATO cere Ucrainei să lupte cu corupția și influența oligarhilor

, , ,
 

Președintele Adunării Parlamentare a NATO, Paolo Alli, a subliniat că statele membre NATO se apără pe sine în timp ce susțin Ucraina. Declarațiile sale vin în marja „Inițiative Rose-Roth” (program ce are în vedere sprijinirea țărilor central-estice din Europa ce trec prin perioade de tranziție -n.r.), ce are loc în Kiev. „Știm că ne apărăm pe noi sprijinind Ucraina… Poziția noastră privind Ucraina este clară și puternică. Condamnăm categoric ocuparea unei părți a Ucrainei de către Rusia și susținem o Ucraină euro-atlantică”, a mai spus oficialul NATO, citat de Ukrinform.

În același timp, Paolo Alli a făcut apel la Ucraina să-și intensifice eforturile în implementarea reformelor importante. „În special, cele legate de lupta anticorupție și a influenței oligarhice. În ciuda realizărilor recente, Ucraina trebuie să facă mult mai mult”, a declarat el.

Potrivit site-ului oficial al Radei Supreme de la Kiev, cel de-al 95-lea seminar al Adunării Parlamentare a NATO va fi desfășurat în marja Inițiativei Rose-Roth în Kiev, în perioada 3-5 iulie. Seminarul este dedicat problematicilor de securitate și stabilitate în Ucraina și regiunea Mării Negre.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *