Kremlinul asigură că va sprijini în continuare regiunile Donețk și Lugansk cu „ajutoare umanitare”

de | sept. 15, 2017 | Federatia Rusa, Info Militar, Știri, Ucraina | 0 comentarii

  Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat vineri într-o conferință de presă că Rusia va sprijini în continuare cetățenii din regiunile separatiste ale Ucrainei, Donețk și Lugansk, cu „ajutoare umanitare”. Declarațiile sale vin pe fondul unor articole din presa rusă, conform cărora Rusia se pregătește să realoce fonduri destinate acestor regiuni din […]

 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat vineri într-o conferință de presă că Rusia va sprijini în continuare cetățenii din regiunile separatiste ale Ucrainei, Donețk și Lugansk, cu „ajutoare umanitare”. Declarațiile sale vin pe fondul unor articole din presa rusă, conform cărora Rusia se pregătește să realoce fonduri destinate acestor regiuni din estul Ucrainei către proiecte de infrastructură din Crimeea și Kaliningrad.
„Nu ne-am gândit, și nu ne intenționăm să refuzăm acordarea de asistență umanitară cetățenilor din Donbas”, a spus Peskov. „Din motive umanitare, Rusia va continua să aibă grijă de acei oameni care suferă de pe urma războiului civil din propria țară. Există o anumită realocare (de resurse -n.r.), dar acest lucru nu înseamnă că vom face tăieri în favoarea altora. Vorbim aici de doar de restructurări”, a declarat Peskov.

Totul a pornit de la o știre a agenției RBK care a scris că, din 2019, regiunile separatiste Donețk și Lugansk din Ucraina vor primi mai puțină asistență de la bugetul Rusiei, iar acele resurse vor fi realocare pentru construcția și modernizarea infrastructurii din Crimeea și Kaliningrad, după cum a ordonat Ministerul de Finanțe să fie făcute aceste schimbări în proiectul de buget pentru 2018-2019.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *