Kremlin-ul, pus la zid de UE. Blocul comunitar a prelungit sancțiunile împotriva Moscovei până la 31 ianuarie 2019

, , , , , ,
 
UE-pedepsește-Kremlin-ul-pentru-acțiunile-militare-din-Ucraina

UE-pedepsește-Kremlin-ul-pentru-acțiunile-militare-din-Ucraina

Țările Uniunii Europene au decis joi prelungirea sancțiunilor economice împotriva Rusiei până la 31 ianuarie 2019, măsurile restrictive vizând anumite sectoare ale economiei rusești, se arată într-un comunicat al Consiliului UE, citat de KARADENIZ PRESS. ”Această decizie a fost luată ca urmare a informațiilor actualizate prezentate de președintele Macron și de cancelarul Merkel în cadrul Consiliului European din 28-29 iunie 2018, referitoare la stadiul punerii în aplicare a acordurilor de la Minsk, de care sunt legate sancțiunile” se mai subliniază în comunicat.

 

Consiliul-Europei-prelungește-sancțiunile

Consiliul-Europei-prelungește-sancțiunile

Măsuri dure

Consiliul a adoptat această decizie prin procedură scrisă și, potrivit regulii aplicabile tuturor deciziilor de acest tip, acționând în unanimitate. Aceste măsuri vizează sectorul financiar, sectorul energetic și sectorul apărării, precum și domeniul produselor cu dublă utilizare. Ele au fost introduse inițial la 31 iulie 2014, pentru o perioadă de un an, ca răspuns la acțiunile Rusiei de destabilizare a situației în Ucraina și au fost consolidate în septembrie 2014.

Decizia vine în completarea altui set de sancțiuni după ce, pe 18 iunie, Consiliul UE a decis extinderea măsurilor restrictive ca răspuns la anexarea ilegală a Crimeei și Sevastopolului de către Rusia până la 23 iunie 2019.

Prelungirea sancțiunilor anunțată joi survine și în contextul în care noul premier italian, Giuseppe Conte, s-a declarat în favoarea ridicării sancțiunilor la adresa Rusiei, în vreme ce președintele Comisiei Europene a sugerat în mai multe rânduri ca o normalizare a relațiilor cu Rusia este necesară. (N.G.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *