Intelectualitatea de peste Prut forteaza refacerea AIE

, , , ,
 

Miting AIE

Mitingurile stradale pro-europene incep sa devina un obicei de la week-end la Chisinau. Duminica s-a desfasurat o noua manifestare de acest gen in Scuarulu Operei Nationale. La fel ca si saptamana trecuta, organizatorii dar si participantii au scandat lozinci pro-europene si au pledat pentru reconstituirea Aliantei pentru Integrare Europeana pentru a fi asigurat viitorul european de peste Prut. “Apelul nostru nu este doar pentru PD, dar pentru toate formatiunile democratice, care au acces in Parlament. Facem apel in special catre dl Lupu si Partidul Democrat sa nu mai cocheteze cu Partidul Comunistilor oi sa declare in public ca va face o alianta democratica”, a declarat presedintele forumului, jurnalistul Val Butnaru. La randul sau, secretarul forumului pro-european, Roman Mihaies a cerut ca Republica Moldova sa nu mai fie doar o “guvernie ruseasca”. “Noi nu mai dorim transnistrizare, nu mai dorim neocomunism. Imi pare rau ca domnul Lupu nu a inteles ca societatea civila are dreptul sa protesteze, are dreptul sa-si expuna pozitia nu doar in ziua votarii”, a declarat acesta.

Proteste vizavi de presa de limba rusa

De asemenea, organizatorii mitingului au mai criticat postul de televiziune NIT pentru actiunile “antistataliste”. “Rusine!”, au scandat oamenii veniti la protest. Totodata, grupul adunat in Scuarul Operei Nationale a condamndat comportamentul si declaratiile sefului administratiei prezidentiale Serghei Naraskin, venit in vizita la Chisinau acum câteva saptamâni. intr-un final, grupul adunat azi in Centrul Capitalei a indemnat oamenii sa participe peste o saptamâna, pe 26 decembrie, la o Mare Adunare Nationala, informeaza portalul Unimedia.md.

Filat suna adunarea

Premierul Vlad Filat a spus ca o noua runda de negocieri intre PLDM, PL si PD ar putea avea loc, luni, 20 decembrie. Anuntul a fost facut de liderul liberal-democratilor, Vlad Filat, citat de  portalul televiziunii Publika. Liderii celor trei partide s-au intAlnit in format trilateral de 3 ori, iar cea de-a patra intrevedere intre formatiuni a avut loc la 16 decembrie, fara participarea sefilor de partide. Prima sedinta a noului Legislativ va avea loc la 28 noiembrie si tot atunci se sepra ca va fi ales noul presedinte al Legislativului, vicepresedintii si totodata se vor forma grupurile parlamentare de comisiile permanente.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *