Iațeniuk, urmărit penal la Kiev

, , , ,
 
Fostul premier, Arseniy Iațenyuk, urmărit penal

Fostul premier, Arseniy Iațenyuk, urmărit penal

Instanța de judecată a raionului Solomenski din oraşul Kiev a obligat Biroul Naţional Anticorupţie din Ucraina (BNAU) să pornească un dosar penal pe numele ex-prim-ministrului ţării, Arseni Iaţeniuk, şi al actualului ministru al Justiţiei, Pavlo Petrenko, sub acuzaţia de delapidare de fonduri publice în proporţii mari şi spălare de venituri, transmite agenţia de presă „Ukrainskie novosti”, care citează surse judiciare. Conform sursei citate, instanța a adoptat această decizie la 17 octombrie. „În instanță, reclamantul a indicat că BNAU a refuzat, anterior, să pornească o anchetă penală relevantă, astfel el fiind nevoit să apeleze la instanţa de judecată. Instanța i-a satisfăcut cererea și a dispus pornirea unei anchete penale împotriva lui Iaţeniuk, Petrenko, precum și a unuia din vice-miniștrii Justiției și conducerea secretariatului secretarului de stat al Ministerului Justiției “, relatează agenția de presă citată.

Manevră electorală

Se menţionează că instanţa a obligat BNAU să înceapă ancheta în baza prevederilor articolelor 364 ( „Abuzul de putere sau în serviciu“), 191 ( „Apropriere, deturnare de fonduri, de proprietate sau însuşirea acestora prin abuz în serviciu “), 209 („Legalizarea (spălarea) de venituri dobîndite pe cale criminală”), 366 (“Fals în acte publice “) și 212 (“Evaziune în achitarea impozitelor, taxelor, altor plăți obligatorii”) ale Codului penal.

Mass-media de la Kiev consideră că acest lucru este doar o manevră electorală din partea fostului premier, care dorește să se implice în alegerile parlamentare din Ucraina, organizate în octombrie 2019. (N.G.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *