Ianukovici isi prezinta omagiile la Kremlin

, , , ,
 
Premierul rus Putin, pregatit pentru revigorarea axei strategice Moscova-Kiev

Premierul rus Putin, pregatit pentru revigorarea axei strategice Moscova-Kiev

Surse diplomatice rusesti, acreditate la Kiev, au confirmat, in exclusivitate pentru agentia de presa KARADENIZ PRESS, vizita oficiala pe care noul presedinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici, o va efectua in Federatia Rusa in luna martie 2010, unde se va intalni cu premierul rus, Vladimir Putin, si presedintele Dmitrii Medvedev. Conform surselor diplomatice citate, vizita a fost stabilita in urma negocierilor dintre noua administratie prezidentiala de la Kiev si Kremlin, delegatia rusa fiind condusa de presedintele Dumei de Stat (n.r.-camera inferioara a Parlamentului rus) Boris Grazlov si seful administratiei prezidentiale din Rusia, Serghei Naraskin.

Agenda incarcata

Conform surselor diplomatice rusesti, citate de agentia de presa KARADENIZ PRESS, printre dosarele ce vor fi discutate de cei doi presedinti se vor numara si problematica dublei cetatenii, statutul limbii ruse in Ucraina, precum si problema Flotei militare ruse de la Marea Neagra, stationata in portul Sevastopol din Republica Autonoma Crimeea, regiune cu statut special din cadrul Ucrainei.
Reamintim ca la inaugurare, noul presedinte ucrainenan a declarat ca printre prioritatile mandatului sau se numara „restabilirea increderii” in Ucraina pe plan extern, reanimarea relatiilor atat cu UE cat si cu Rusia. Victor Ianukovici a mai accentuat, in discursul  sau de inaugurare, ca vede Ucraina ca „un stat european neapartinand nici unui bloc militar”. „Suntem gata sa participam la procesele de creare si asigurare a securitatii europene  in calitate de stat european  neapartinand nici unui bloc militar”, a spus Ianukovici.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *