Dodon respinge afirmațiile lui Rogozin privind antrenarea de comandouri în baza militară de la Bulboaca

, , , , ,
 

 

Președintele R. Moldova Igor Dodon a respins indirect acuzațiile vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care afirmase anterior că poligonul de la Bulboaca este folosit pentru pregătirea unor comandouri de militari moldoveni, împreună cu forțe din NATO, cu rolul de a destabiliza regiunea.  Astăzi, în calitate de comandant suprem al forțelor armate, am efectuat o vizită de lucru pe poligonul de la Bulboaca, pentru a clarifica pe loc starea lucrurilor. Am constatat că activitățile de pe poligon se desfășoară conform planului obișnuit, sunt reparate și renovate unele imobile pentru întreținere și cazare, se îmbunătățește infrastructura drumurilor. Nu am depistat lucrări de ordin militar dubioase, care să sprijine zvonurile cu privire la o eventuală destabilizare a situației din zona de securitate, implicare sau intervenție a forțelor armate străine”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a criticat săptămâna trecută decizia americanilor de a construi opt clădiri, inclusiv un hotel şi un centru comercial, la Baza de instruire militară a Armatei Naţionale de la Bulboaca. Conform acestuia, americanii ar pregăti teren pentru invadarea Transnistriei.

„Proiectarea și construcția instalațiilor pentru operațiuni militare în zonele urbane. Americanii încep să antreneze forţele militare ale Republicii Moldova în eventualitatea unui nou conflict armat cu Transnistria“, a comentat Rogozin pe o reţea de socializare.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *