Conducta romaneasca pentru Gazprom

, , , , , , ,
 

Gazprom beneficiaza de expertiza romaneasca

Gazprom beneficiaza de expertiza romaneasca

Conducta construita de compania romaneasca Grup Servicii Petroliere (GSP) pentru cel mai mare producator de gaze din lume, gigantul rus Gazprom, va fi terminata la termenul stabilit, relateaza surse diplomatice de la Moscova, citate de agentia de presa KARADENIZ PRESS. Conform mass-media de la Bucuresti, conducta, ce va fi construita pe sub Marea Neagra, va avea peste 150 de kilometri, iar costurile se vor ridica la aproximativ 300 de milioane dolari. „Contractul a fost incheiat la 19 noiembrie, intre GSP si Stroygazmontazh, contractor general al proiectului Olympia, al carui beneficiar este Gazprom. GSP va construi conducta de gaze lunga de 150 km, din Dzhubga (Rusia) catre Soci, care are iesire la Marea Neagra. Obiectivul este asigurarea cu gaze naturale pentru teritoriul Krasnodar si a zonei de coasta a Marii Negre, adica Soci si Tuapse”, a declarat anterior purtatorul de cuvant al Grupului Upetrom, Radu Petrescu, citat de mass-media. Acesta a mai precizat ca GSP a obtinut acest contract in urma unei licitatii internationale. „In scopul de a isi indeplini obligatiile care ii revin in cadrul contractului Olympia, GSP va utiliza o mare parte din constructia offshore si a flotei de nave, inclusiv GSP Prince, GSP Neptun, GSP Queen, GSP Bigfoot 1, GSP Vega, GSP Licorn si GSP Lyra”, a adaugat Radu Petrescu.
Proiectul Olympia va include conectarea conductei Dzhubga-Lazarevskoe-Soci la conducta de gaz activa intercontinentala Rusia-Turcia, in orasul Gorski, din regiunea Tuapse. „Dzhubga-Lazrevskoe-Soci va fi construita in doua parti, o sectiune pe mare si alta pe uscat. Pe coasta dintre Dzhubga si Lermontovo, sectiunea de uscat va cobori in Marea Neagra, unde lucrarile de asamblare vor lega sectiunea de mare pana la statiile de distributie a gazelor care se construieste simultan in Dzhubga, Novomikhailovka, Tuapse si Kudepsta. Conducta va reveni pe uscat in Soci, in zona satului Veseloe”, a declarat amterior pentru mass-media de la Bucuresti oficialul GSP.
Lucrarile GSP includ montarea conductelor submarine, cu o lungime de 148 de kilometri. „Traseul conductei va avea 164 de kilometri, din care 148 vor traversa fundul marii, la 500 de metri de mal. Conducta Dzhubga-Lazrevskoe- Soci va livra consumatorilor 3.8 miliarde de metri cubi de gaze naturale anual”, mai preciza Petrescu. El a mai spus ca pentru constructia gazoductului, GSP va folosi o barja pentru montat conducte submarine, o macara de mare tonaj si mai multe vapoare multifunctionale.

1 răspunde

Urmăritori & Pingbacks

  1. […] Luni, Fitch a confirmat nota pe termen lung BBB pentru Rusia, revizuind perspectiva la “stabilă” faţă de “pozitivă” pe fondul “incertitudinii politice” din ţară şi “perspectivelor economice mondiale mai proaste”. Sursă foto […]

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.