Catherine Ashton merge in Israel

, , ,
 

ashtonÎnaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate Catherine Ashton se va deplasa săptămâna viitoare în Israel şi în teritoriile palestiniene.
Obiectivul acestei călătorii, care va dura de marţi până joi, este de a convinge părţile să revină la masa negocierilor, a precizat purtătorul de cuvânt. Vizita survine într-un climat tensionat între UE şi Israel, adaugă AFP. Mai multe rapoarte interne recente ale unor diplomaţi europeni aflaţi la post în această ţară, obţinute de agenţia de presă, au criticat politica statului evreu şi au provocat nemulţumirea autorităţilor israeliene.
Mişcarea Hamas au anunţat joi că preşedintele Parlamentului palestinian, Abdel Aziz Duaik, a fost arestat de soldaţi israelieni, transmit agenţiile de presă internationale. Directorul de cabinet al preşedintelui Parlamentului palestinian a declarat pentru AFP că acesta a fost arestat joi lângă Ramallah, la un baraj al armatei israeliene.
Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a confirmat că Aziz Duaik a fost arestat întrucât este ‘suspectat de implicare în activitatea unei grupări teroriste’, transmite Agerpres. Parlamentul palestinian este blocat din anul 2007, când mişcarea Hamas a preluat controlul Fâşiei Gaza de la rivalul său, partidul palestinian Fatah. De atunci, Cisiordania este condusă de Fatah şi Fâşia Gaza de Hamas. Cele două grupări s-au angajat într-un proces de reconciliere ce are ca obiectiv şi reactivarea Parlamentului.
Israelul, SUA, Uniunea Europeană şi alte state consideră că Hamas este o grupare teroristă, ea fiind responsabilă de atentate sinucigaşe şi alte atacuri asupra civililor israelieni. Aziz Duaik a mai fost arestat împreună cu alţi oficiali Hamas în anul 2006, după ce militanţi ai acestei organizaţii au răpit un soldat israelian.

1 răspunde
  1. ermaxer
    ermaxer says:

    De faptul ca un sondaj de opinie din 15 tari europene considera Israelul ca principal dusman al pacii mondiale,nu spune tarfa draku nimic?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *