Canada dă undă verde Ucrainei să cumpere armament letal

, , ,
 

Guvernul canadian a inclus Ucraina pe lista țărilor care pot cumpăra armament canadian. Lista automată de control a armelor de foc este suplimentată prin adăugarea următoarelor țări în ordine alfabetică: Ucraina”, se precizează în jurnalul oficial al guvernului canadian. Lista în cauza definește țările în care Canada permite producătorilor interni să livreze armament și numără 39 de țări, în marea lor majoritate state membre NATO.

Anterior, Comitetul permanent pentru apărarea națională al Canadei a recomandat guvernului să sprijine furnizarea de arme letale pentru Ucraina, dar cu condiția ca Kievul să continue lupta împotriva corupției la toate nivelurile.

Reacția nu a întârziat să apară de la Moscova, de acolo de unde senatorul rus Frants Klintsevici a declarat că furnizarea de arme letale din Canada către Ucraina ar putea schimba balanța de forțe în acest conflict lovind Estul, fapt ce face din Canada o parte unui conflict intern, relatează Tass, preluată de Karadeniz Press. El a mai spus că, astfel, Canada face o mișcare împotriva Acordurilor de la Minsk privind încetarea focului în estul Ucrainei.

Și Camera Reprezentanților din SUA a aprobat în noiembrie alocarea sumei de 350 de milioane de dolari pentru a ajuta Ucraina în domeniul securității și a extins în mod semnificativ domeniile în care pot fi cheltuiţi aceşti bani

Documentul respectiv permite inclusiv acordarea de asistenţă către Ucraina. În plus, diplomații ucraineni subliniază că proiectul de lege mai permite furnizarea de arme letale defensive către armata Ucrainei.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *