Avionul doborat de Siria. Rusia si Turcia, schimb de infomatii

, , , ,
 

Rusia şi Turcia au făcut schimb de date, dar nu şi de documente privind prăbuşirea avionului turc de recunoaştere a cărui epavă a fost descoperită în iunie în apele teritoriale siriene, a anunţat miercuri premierul turc Recep Tayyip Erdogan în cursul unei vizite la Moscova.
”Am procedat la un schimb de informaţii, dar nu şi de documente”, a declarat premierul Erdogan la încheierea convorbirilor cu preşedintele rus, Vladimir Putin. Autorităţile turce l-au contactat telefonic pe preşedintele rus imediat după accident. Moscova le-a propus furnizarea de informaţii pe această temă. ”Le-am prezentat şi noi datele noastre”, a adăugat Erdogan.
Pe 22 iunie, un avion turc de recunoaştere RF-4E Phantom a dispărut de pe ecranele radarelor după o oră şi jumătate de la decolarea sa de la baza Erhac, situată în provincia Malatya, în sud-estul Turciei. Evocând cauzele acestui incident, autorităţile turce au afirmat din start că avionul a fost doborât de antiaeriana siriană, după care a infirmat această ipoteză.
Armata Turciei a anuntat săptămâna trecută că nu a gasit urme de explozibili pe fragmentele avionului de vanatoare doborat de Siria, provocand confuzie si mai multe semne de intrebare in presa turca referitor la desfasurarea acestui incident. “Pe fragmentele (aparatului) recuperate din mare, nu a fost detectata nici o urma de produs inflamabil sau de explozibil”, a declarat Statul Major al Armatei turce, intr-un comunicat, adaugand ca restul fragmentelor au ajuns pe fundul Marii Mediterane si urmeaza sa fie studiate pentru a ajunge la o concluzie finala. Pentru prima data, armata turca nu a folosit expresia “doborat de Siria” preferand sa vorbeasca despre “avionul nostru pe care Siria afirma ca l-a distrus”, provocand oarecare confuzie in ceea ce priveste desfasurare incidentului, care a provocat o criza grava intre Siria si Turcia.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *