Armata Romana – Cinci ofieri in Siria la misiunea UNSMIS

, , ,
 

Cinci ofiţeri din Ministerul Apărării Naţionale au plecat joi către Siria pentru a participa, ca observatori militari, la misiunea ONU de monitorizare în Siria – UNSMIS.
La 21 aprilie 2012, prin Rezoluţia nr. 2043, Consiliul de Securitate al ONU a autorizat constituirea acestei misiuni, pentru o perioadă de 90 de zile, cu un mandat iniţial ce vizează monitorizarea încetării violenţei armate şi, respectiv, sprijinirea implementării depline a Planului în Şase Puncte propus de Trimisul Special Comun al ONU şi Ligii Statelor Arabe, Kofi Annan. Ca urmare a solicitării ONU adresată statelor membre de a contribui la organizarea UNSMIS, Preşedintele României a aprobat ca Ministerul Apărării Naţionale să asigure participarea celor cinci ofiţeri români la misiunea ONU de monitorizare în Siria. Cheltuielile legate de deplasare, cazare şi diurnă, pe durata desfăşurării misiunii de către militarii români, sunt asigurate de ONU.
La începutul lunii mai, preşedintele Traian Băsescu a aprobat participarea României cu un număr de cinci observatori militari la misiunea ONU de monitorizare în Siria – UNSMIS, ca o reflectare a interesului ţării noastre de a contribui la pacea şi stabilitatea în Orientul Mijlociu, a informat printr-un comunicat, Administraţia Prezidenţială. “România îşi menţine abordarea privind identificarea prin mijloace paşnice a unei soluţii durabile la actuala criză internă din Siria. Prin participarea la UNSMIS, România îşi confirmă angajamentul de a contribui la implementarea deplină a Planului în Şase Puncte propus de Trimisul Special Comun al ONU şi Ligii Statelor Arabe, Kofi Annan”, precizează comunicatul de presă.
Armata României mai participă cu 35 de observatori militari în misiuni sub egida ONU care se desfăşoară în R.D. Congo, Liberia, Afganistan, Coasta de Fildeş, Sudanul de Sud şi Kosovo.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *