Ankara, reclamată la CEDO de Turcia

, ,
 
Turcia, reclamată de Wikipedia la CEDO

Turcia, reclamată de Wikipedia la CEDO

Enciclopedia online Wikipedia a reclamat guvernul Turciei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în urma deciziei Ankarei de a bloca accesul la website-ul său, relatează mass-media internațională. Reprezentanţi ai Wikipedia susţin că interdicţia impusă de guvernul de la Ankara încalcă libertatea de expresie.

În aprilie 2017, Wikipedia a fost blocată pe neaşteptate, în Turcia. Guvernul de la Ankara a reclamat două articole aflate pe website-ul enciclopediei online – unul despre războiul civil sirian, iar celălalt, în legătură cu terorismul sponsorizat de stat – şi a cerut ca acestea să fie eliminate. Wikimedia, fundaţia care administrează Wikipedia, a informat autorităţile turce de faptul că regulile sale permit ca articolele să fie editate de orice utilizator, respectând neutralitatea şi acurateţea informaţiilor. Acest argument nu a convins autorităţile de la Ankara, iar interdicţia vizând website-ul a rămas în vigoare.

Analiștii politici consideră că autoritățile din Turcia folosesc legislația pentru a controla accesul la informații al opoziției politice și al electoratului turc. (M.B.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *