Ambasadorul UE în Ucraina laudă realizările puterii de la Kiev. Cei care nu le văd „sunteți fie idioți, fie limitați”

, , , , , ,
 
Ambasadorul UE la Kiev, Hugues Mingarelli, acuză criticii actualei puteri de la Kiev: sunteți fie idioți, fie limitați

Ambasadorul UE la Kiev, Hugues Mingarelli, acuză criticii actualei puteri de la Kiev: sunteți fie idioți, fie limitați

Șeful Delegației UE în Ucraina, Hugues Mingarelli a declarat că, în Ucraina, în condiții dificile au fost introduse o serie de reforme, iar cei care nu le văd „sunt fie idioți, fie persoane cu punct de vedere limitat”, relatează UNIAN, citată demass-media internațională. Declarațiile vin pe fondul apropierii anului electoral 2019, când actualul președinte Petro Poroșenko vrea să obțină un nou mandat.

Potrivit lui Mingarelli, pentru a pune în aplicare acordul de asociere între Ucraina și UE este necesar să se respecte un anumit număr de criterii, iar unul dintre aceste criterii este voința politică a autorităților. „Nu există nicio îndoială, în ultimii patru ani reprezentanți puterii politice din această țară au adoptat un anumit număr de măsuri de modernizare a țării, de transformare a acestei țari într-o societate deschisă, democratică, bazată pe economie de piață”, a adăugat șeful misiunii UE. Declarațiile ambasadorului UE au fost criticate de reprezentanți ai opoziției prp-europene parlamentare.

10 mii de morți pentru acurd cu UE

În plus, Mingarelli și-a exprimat convingerea că Ucraina lupta pentru alegerea ei europeană. „Responsabilitatea noastră comună este punerea în aplicare a acordului de asociere”, a subliniat el. „Ar fi fost scandalos dacă nu erați complet loiali punerii în aplicare a acordului, pentru ca cel puțin 10.000 de persoane au fost ucise pentru acest acord. Noi nu suntem în condițiile în care o țara își asuma obligații juridice și are ceva de îndeplinit, în Ucraina nu este așa, în Ucraina avem o situație speciala, în care continua războiul”, a adăugat Mingarelli.

„Mi se pare că în această țară (Ucraina – n.r.) are loc un război tocmai din cauza acestei alegeri europene, ceea ce politic este mai important pentru mine decât orice alte obligații juridice asumate de Ucraina la semnarea acestui acord”, a mai spus ambasadorul.

Olanda va abroga legea ce blochează asocierea Ucrainei la UE

Într-o decizie așteptată, Camera Inferioară a Parlamentului din Olanda a votat abrogarea legii privind organizarea unui referendum consultativ pe marginea asocierii Ucrainei la UE, document care a blocat semnarea Acordului de asociere între partea ucraineană şi statele membre în 2016. Peste câteva săptămâni, propunerea legislativă va fi examinată în Senatul Olandei, relatează mass-media internațională, preluată de KARADENIZ PRESS.

Reamintim că, la câteva luni după ce Olanda a ratificat Acordul de asociere Ucraina-UE, olandezii au strâns 300.000 de semnături necesare pentru un referendum consultativ cu privire la acest acord. Analiștii politici din Olanda au acuzat atunci Federația Rusă de lansare și finanțare a unei campanii dure anti-ucrainene pe rețelele sociale și mass-media din Olanda, cu scopul influențării rezultatului votului.

Referendumul din Olanda a avut loc la 6 aprilie 2016, 61% dintre cei prezenţi la plebiscit votând împotriva acordului de asociere dintre Ucraina şi UE. În pofida faptului că referendumul avea caracter strict consultativ, guvernul olandez nu a dorit să se opună voinţei alegătorilor care au votat împotriva ratificării Acordului de asociere cu Ucraina şi, prin urmare, în decembrie 2016, a fost adoptată o decizie suplimentară conţinând şase puncte privind Acordul de asociere, care nu au modificat documentul, ci doar au confirmat normele existente deja în textul său. (N.G./M.I.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *