Violente in nordul Kosovo

, ,
 

Un albanez din Kosovo a murit, iar soţia şi cei patru copii ai lor au fost răniţi de un dispozitiv exploziv plasat sâmbătă noaptea pe fereastra locuinţei lor din oraşul Kosovska Mitrovica, divizat etnic, a anunţat poliţia locală.
Familia locuia în partea nordică a oraşului, cu majoritate sârbă. Femeia şi cei patru copii au fost trataţi la spital pentru răni uşoare. Nu au fost operate arestări. Poliţia nu exclude ca atacul să fi fost motivat etnic. Nordul Kosovo, populat în mare majoritate de sârbi, care resping autoritatea Pristinei, este frecvent teatrul unor puternice tensiuni între cele două comunităţi.
În altă ordine de idei, premierul kosovar, Hashim Thaci, aflat în vizită la Washington, a afirmat vineri, după întâlnirea cu vice-preşedintele american, Joe Biden, că integrarea este singura opţiune pe care o acceptă în cazul populaţiei sârbe, refuzând să acorde acesteia mai multă autonomie în regiunea din nordul Kosovo, unde este majoritară, cu aceeaşi ocazie vicepreşedintele american afirmând că sprijină “suveranitatea şi integritatea teritorială” a Kosovo şi aspiraţiile sale de integrare europeană.
Hashim Thaci a mai afirmat că nu va lua niciodată în considerare posibilitatea unui schimb de teritorii cu Serbia pentru rezolvarea problemei populaţiei sârbe din Kosovo. “Nu va exista un schimb de teritorii, nu va exista autonomie şi nu vor fi nici favoruri speciale. Va exista numai integrare”, a spus Thaci, care a mai afirmat că vrea să vadă frontierele Kosovo deschise, dar “nu va exista nici o modificare a graniţelor”.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *